Ezt jó, ha tudod

2023.06.02. 15:55

Forgalmi változások lesznek a felújítási munkálatok miatt a szombathelyi buszközlekedésben

vaol.hu

Fotó: © Unger Tamás

A Szent Márton utca lezárásához kapcsolódó munkálatok miatt 2023. június 12-től (hétfőtől) a felújítási munkálatok végéig – előreláthatólag augusztus közepéig - az autóbuszok terelt útvonalon közlekednek:

 - A 7-es, 10H, 27, 27A és 30Y járatok a Vasútállomás és az Autóbusz-állomás között a Petőfi Sándor utca felé közlekednek, nem érintik az 56-osok tere (Vörösmarty utca), Aluljáró (Szent Márton utca), Városháza és a Nyomda megállóhelyeket, megállnak viszont a Szelestey László utca 27; Szelestey utca 15; Savaria Nagyszálló, Berzsenyi Könyvtár, továbbá az Autóbusz-állomás (7-es járatok a Sörház utcában, 10H, 30Y, 27 és 27A járatok a Petőfi Sándor utcában) megállóhelyen. A Városháza és a Thököly utca környéke a vasútállomás felől átszállással továbbra is elérhető: 

 Minerva lakópark, Kámon és a 11-es Huszár út felől a vasútállomáson átszállással a 2C és 6-os járatokkal, 

 a Keleti városrész felől a 7-es járatról a vasútállomáson átszállva a 2C, 6, 21A, 29C járatokkal.

 Az Oladi városrész és a Thököly utca közötti utazáshoz a 9-es járat igénybevételét javasoljuk. Fontos, hogy a 9-es járatok menetrendje tanszünetben eltér az iskolás időszakban megszokott menetrendtől. 

- A 2A, 2C, 6-os, 6H, 9-es, 12-es, 20A, 20C, 21-es, 21A, 29A és 29C járatok a Vasútállomás felől változatlan útvonalon, míg a Vasútállomás felé a Wesselényi utca – Széll Kálmán utca terelőútvonalon közlekednek és megállnak a Wesselényi utcában kialakított ideiglenes megállóhelyen is. 

A 2A, 6H, 9, 21A és 29A járatok vasútállomás irányú Piac megállóhelyét áthelyezzük kb. 80 m-rel hátrébb (a Zrínyi Ilona utca és a Nádor utca közötti szakaszra). 

- Az 5H, 6-os, 12, 20C és 21-es járatok a Városháza felé az Aluljáró (Szent Márton utca) megállóhely helyett az Aluljáró (Thököly út) megállóhelyen állnak meg. 

- Az Ipartelep felé közlekedő 5H autóbuszok az Aluljáró (Szent Márton utca) megállóhely helyett az Aluljáró (Thököly út) megállóhelyen állnak meg. Egyes autóbuszjáratok a Wesselényi utca felé terelve közlekednek, kérjük, hogy a Wesselényi utcában, valamint a Széll Kálmán utcában figyeljék a megváltozott parkolási szabályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában