A legdrágább kincseink

2023.06.09. 16:58

Hivatalosan is átadták az új bölcsődét és a felújított óvodát Csepregen

A gyerekek az első pillanattól megszerették az új hétköznapbeli otthonukat. Nagyokat játszanak, tanulnak a csoportszobákban, szaladgálnak a 3000 négyzetméteres kertben.

Horváth László

Maximovics Veronika (középen) a bölcsőde és az óvoda vezetőjének a kulcsot Ágh Péter Észak-vas vármegye országgyűlési képviselője, valamint az intézményekhez tartozó települések vezetői, Horváth Zoltán csepregi, Mester Árpád tormásligeti, Horváth Ildikó lócsi, Kollárits Gábor tömördi polgármester adta át.

Fotó: Ohr Tibor

Nagy nap volt a pénteki Csepreg életében: hivatalosan is átadták az új bölcsődét és a felújított óvodát. Az eseményen részt vett Ágh Péter Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselője, Horváth Zoltán polgármester, Ágh Ernőné, a Vas Vármegyei Kormányhivatal nyugalmazott főigazgatója, Marton Ferenc, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Gagyi Levente, a Vas Vármegyei Közgyűlés Civil és Nemzetiségi Kapcsolatok Bizottságának elnöke, Szele Tamásné, a kőszegi kormányhivatal helyettes vezetője, Tarrné Gagyi Viktória, a Magyar Államkincstár Vas Megyei Igazgatóságának vezetője, Csepreg város díszpolgárai, a térség polgármesterei is. 

- Az elmúlt időszakban nemcsak jómagam és a polgármester, hanem mindenki, aki a város iránt elkötelezett, örömmel szemlélte, miként valósul meg lépről lépésre a beruházás – mondta Ágh Péter. – Az intézmény azt üzeni: Csepregen a jövő épül. Az elmúlt tíz éven, ciklusokon keresztül azon dolgoztunk, hogy a város előbbre lépjen. Most, egy 600 millió forintos fejlesztés valósult meg, amelyhez Magyarország Kormánya mindig biztosította a partnerségét.  

A képviselő ismételten ráirányította a figyelmet a szomszédban dúló háborúra. – Amikor óvodát, és bölcsődét építünk, szót kell ejtenünk arról, mennyi gyermek sora lett tragikus, mennyien maradtak árván. Azt kívánjuk, mielőbb legyen béke. Mindannyiunknak a közös érdeke, hogy azok gyerekek előtt is, akik a csepregi intézményekben felnőnek, olyan jövő álljon, amit a szüleik, és saját maguk elképzelnek. Ehhez pedig az szükséges, hogy a külvilág békésebb és nyugodtabb legyen.  

- Első körben 539 millió forint támogatást nyert el a város, később ezt újabb 64 millió forintos pluszjuttatás egészítette ki – szólt a pénzügyekről Horváth Zoltán. - A korszerű bölcsőde és az óvoda fontos szerepet játszik a gyerekek fejlődésében. Itt megtanulják a közösségi együttélést, felfedezhetik a világot, kibontakozhat a kreativitásuk. Mindezekhez kiváló szakembereket biztosítunk. 

Maximovics Veronika, az intézmény vezetője örömmel számolt be arról, hogy már április 17-én beköltözhettek a gyerekek az új hétköznapbeli otthonukba. Azonnal birtokba vették a játékokat, könyveket, a fejlődésüket segítő eszközöket. Az egymás mellett lévő épületekhez egy 3000 négyzetméteres kert tartozik, Így minden adott ahhoz, hogy igazán jól érezzék magukat. A bölcsődében két csoportban 24 gyermeket fogadhatnak. 

Az ünnepi műsort, szavalatot és a néptáncelőadást az óvodások tartották, majd egy cserepes virágot adtak át a jelenlévőknek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában