Jótékonykodtak is

2023.06.02. 08:00

Már szolgálatba is állt az új kisbusz Őriszentpéteren

A Magyar Falu Programból mintegy 15 millió forintos támogatást nyert a település önkormányzata egy kilencszemélyes kisbusz vásárlására. A jármű a napokban érkezett meg Őriszentpéterre és már szolgálatba is állt.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Őr Zoltán polgármestertől megtudtuk: a kisbuszt elsősorban ebéd -kihordásra használják, a településen ugyanis negyven fő igényel napi étkezést. Az új jármű egészségügyi területen is szolgálja a helyieket, az időseket ezzel szállítják majd orvoshoz, kórházba. A kilencszemélyes kisbusz megvásárlásához a pályázati forráson túl önerővel is hozzájárult az őriszentpéteri önkormányzat, a testület 726 ezer forintot szavazott meg az időközben jelentkező többletköltségekre. 

- Ez a legelső alkalom, hogy teljesen új falubuszt szerezhettünk be pályázati forrásból, minimális saját erő biztosítása mellett. Külön köszönöm országgyűlési képviselőnk, V. Németh Zsolt támogató hozzáállását - mondta Őriszentpéter polgármestere, aki végül arról is tájékoztatott, hogy a település régi kisbuszát Erdélybe, a Hunyad megyei Corvin Savaria Társaságnak ajándékozzák.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában