Összeköt a tanítás

2023.06.03. 10:00

Pedagógusnapi ünnepséget tartottak a sárvári városházán

Pedagógusnapi ünnepséget tartottak pénteken délután a sárvári városházán, ahol az önkormányzat által elismert pedagógusokat köszöntötték.

Polgár Patrícia

Forrás: Czupor Szilvia

Az ünnepségen a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulói adtak műsort, majd dr. Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere mondott ünnepi köszöntőt, melyben így fogalmazott: egy város akkor válik élhetővé, ha élhető közösségeket alkotunk és éltetünk. - Ilyen az oktatók és nevelők közössége. Akiket összeköt a tanítás és nevelés hivatása – mondta.

Beszédét követően Kondora István polgármesterrel és Szabó Zoltán alpolgármesterrel közösen adták át az elsimeréseket.

Kanizsai Dorottya Érdemérem kitüntetésben idén Fiderné Császár Erika, a Sárvári Vármelléki Óvoda óvodapedagógusa, fejlesztőpedagógusa részesült. Gömbös Gyulát, a Sárvári Kinizsi SE Tájékozódási Futó Szakosztálya tagját, korábbi vezetőjét Sylvester János Érdeméremmel tüntették ki a város sport életének szervezésében végzett munkájáért. A Gárdonyi Géza Érdemérmet 2023-ban hét pedagógus, Sándor Péter, a Vas Megyei Szakképzési Centrum Barabás György Műszaki Szakképző Iskola tanára; Némethyné Dobos Enikő és Kovács Beáta, a Vas Megyei Szakképzési Centrum Sárvári Turisztikai Technikum tanárai; Horváth Éva, a Sárvári Gárdonyi Géza Általános tanítója; Guzmics Tamásné, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tanára; Erős János Géza, a Szent László Katolikus Általános Iskola tanára és Csikós-Kovács Éva Barbara, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola hegedűtanára érdemelte ki példamutató munkájával. A Közszolgálati Érdemérem kitüntetést idén Véghné Vincze Veronika, a Sárvári Cseperedő Bölcsőde szakácsa kapta.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem díszoklevelet állított ki Németh Ferencné részére a hatvan éven át kifejtett szakmai tevékenységének elismeréséül. Számára az okevelet ugyancsak a városvezetők adták át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában