Hagyományteremtő szándékkal

2023.06.08. 11:29

Programgazdag falunap Ostffyasszonyfán: az elszármazottakat is visszavárták - fotók

Elszármazottak találkozója, retro falujáró busz, bűvészbemutató, zenés produkciók, kispályás labdarúgómérkőzések és gyerekprogramok is színesítették az ostffyasszonyfai falunapot.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN/Mihácsi Teodóra

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a kemenesaljai településen az elszármazottak találkozóját. Mintegy negyvenen érkeztek, főként dunántúli településekről az eseményre, ami jó alap lehet a következő évekre - mondta el érdeklődésünkre Ács Attila, Ostffyasszonyfa polgármestere. A helyi összefogásnak köszönhetően jó hangulatban számos programon kapcsolódhattak ki a részt vevők, a környékbeli településekről is többen átlátogattak a szombati rendezvényre - tudtuk meg. 

A sportolni vágyók Ostffyasszonyfa Észak és Dél csapatának kispályás labdarúgó mérkőzésén bizonyíthattak, a lelki feltöltődést keresők pedig az evangélikus templomot töltötték meg az ökumenikus istentiszteleten. Garas Krisztina Judit evangélikus lelkész és Mikulyák László katolikus plébános hirdetett igét. A gyerekek felhőtlen szórakozásáról is gondoskodtak: ugrálóvár, arcfestés, ügyességi versenyek, lufihajtogatás is szerepelt a programsorban. Nem csak a kisebbeket, a felnőtteket is lenyűgözte Nagy Jonathan bűvész színpadi showja, majd felléptek a Zenit Dance Stúdió és a Rocky-Dilly Akrobatikus Rock and Roll Club növendékei, a sümegi hastáncosok, valamint "Vársz valahol turnéjával" a Dirty Slippers is. Zenés produkciókban sem volt hiány: a Sógorok együttes, Dene Gabriella és Jambo buli tette emlékezetessé az offai falunapot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában