Magyar falu program

2023.06.07. 18:00

Régi járdaszakasz újult meg Kemenessömjénben

Közel tízmillió forintból újult meg a Berzsenyi és Árpád utca találkozásánál lévő járda. A beruházás a Magyar falu programban, kormányzati támogatásból valósult meg.

VN

Fotó: Ohr Tibor

Régi adóssága volt ez az önkormányzatnak, az előző járda valamikor a 70-es évek elején épülhetett - mondta Kurucz Attila polgármester. A régi járda rossz állapotát bizonyítja, hogy azt teljesen fel kellett szedni, új alapot csináltak és csak ezután jöhetett az új burkolat.  

A megújult járdást közösen járta be Ágh Péter, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselője és a település polgármestere. – A többi kistelepüléshez hasonlóan Kemenessömjénben is számos területen adott továbblépési, fejlődési lehetőséget a kormány Magyar falu programja. Korábban jutott már forrás játszótér és útfelújításra, közterületet rendben tartó eszközök beszerzésére, önkormányzati ingatlan renbetételére, elhagyott ingatlan közcélú megvásárlására. E sikeres pályázatok eredményei az itt élő embereket szolgálták, akikért megtiszteltetés dolgozni – fogalmazott Ágh Péter.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában