Pedagógus nap

2023.06.07. 07:00

Tankerületi elismerés pedagógusoknak Sárváron is - fotók, videó

Több, nyugdíjba vonuló pedagógus munkáját is elismerték a Sárvári Tankerületi Központ, a celldömölki és sárvári járás pedagógusai számára rendezett pedagógusnapi ünnepségen kedden, a Nádasdy Tamás Általános Iskola tornacsarnokában megtartott ünnepségen.

Polgár Patrícia

A kitüntetett szakembereket virággal, szerény ajándékkal is köszöntötték

Forrás: Unger Tamás

Az elismerések átadását megelőzően Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója szólt a megjelentekhez. „Emelje ez föl lelkeinket,/ Hogy mi vagyunk a lámpafény” – idézte Petőfi Sándor szavait, majd hozzátette: a pedagógusok tulajdonképpen mindannyian lélekszobrászok, amiért mindannyiuknak köszönet és tisztelet jár. 

Beszédét követően a díjazottak közül elsőként KovácsDavid Adélt, a Sárvári Tankerületi Központ személyügyi referensét szólították ki, akinek miniszteri elismerő oklevelet adott át a tankerület igazgatója. A tankerületi központ hat évvel ezelőtt alapította meg az Év Pedagógusa díjat. 

Az elismerésre szakmai munkájuk alapján az intézmények jelölhetik a kollégákat, közülük a tankerületi központ választja ki azokat, akik egyegy, Ferkovics József grafikájával díszített emlékplakettet vehetnek át. Sárváron idén öt pedagógus munkáját ismerték el ilyen módon. Díjat vehetett át Kovács Ernő, a Celldömölki Városi Általános Iskola tanára; Lovász Gábor, a Celldömölki Ádám Jenő Alapfokú Művészeti Iskola Tagintézményének tanára; Süle Miklósné, a Zichy Antónia Általános Iskola Gróf Erdődy Ferenc Tagiskolájának tagintézmény-vezetője, Czibók Attiláné az intézmény pedagógusa és Paukovicsné Hegyi Gabriella, a Sárvári Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola tanára. Közülük hárman, Lovász Gábor, Czibók Attiláné és Paukovicsné Hegyi Gabriella idén vonulnak nyugdíjba. Ahogyan a Sárvári Tankerületi Központ idei Életmű díjasa, Szabóné Kiss Ildikó, a Celldömölki Városi Általános Iskola Tagiskolájának vezetője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában