Elismerés

2023.06.05. 16:14

Tiszteletreméltó életpályákat ismertek el – Nyolcan vehettek át tankerületi kitüntetést Kőszegen - fotók

Nyolcan kaptak elismerő oklevelet elhivatott és példaértékű pedagógus, illetve pedagógust segítő tevékenységükért tegnap a Sárvári Tankerületi Központ pedagógusnapi ünnepségén a Jurisich Miklós Gimnázium dísztermében.

Tóth Kata

A díjazottak a Jurisich Miklós Gimnázium dísztermében

Forrás: Unger Tamás

Kőszeg városa nevében Básthy Béla polgármester köszönte meg a pedagógusok munkáját, Rozmán László igazgató a Sárvári Tankerületi Központot képviselve üdvözölte őket. A többi között arról is beszélt: „Nem az a lényeg, hogy milyen írott papírok határozzák meg az életünket, hanem hogy milyen lélekkel tudunk a gyermekekhez viszonyulni.”

Pedagógus szolgálati emlékérmet adott át a Jurisich Miklós Gimnázium három tanárának: Kissné Fülöp Mariannának, Móriczné Szecskó Ritának és Varga Berta Imrének. Elismerő oklevéllel köszönte meg a pedagógiai munkát közvetlenül segítő, a Dr. Nagy László EGYMI-ből nyugdíjba vonuló Vető Lászlóné gazdasági vezető munkáját.

A tankerületi központ hat éve Év pedagógusa díjat alapított, melynek célja a pedagógus pálya presztízsének növelése a kiemelkedő teljesítmények díjazása révén. Az intézmények 18 kollégát jelöltek a díjra. A kőszegi járás iskoláiból kitüntetésben részesült Tengelics Edit, a Dr. Nagy László EGYMI intézményegység-vezetője, gyógypedagógus; dr. Szárnyasné Tóth Teréz, a Jurisich Miklós Gimnázium tanára; Pappné Markó Erzsébet, a Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola tanára; valamint Banga László, a Dr. Nagy László EGYMI szakoktatója. Kőszegi diákok Hamvas Béla írásával, zongora-, fuvola-, kürtszóval és népdalcsokorral köszöntötték a pedagógusokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában