Hitélet

2023.06.05. 17:00

Van honnan erőt meríteni - Diakóniai konferenciát tartott a Református Szeretetszolgálat

Diakóniai konferenciát tartott a közelmúltban a Református Szeretetszolgálat. A tanácskozás középpontjában a gyülekezeti élet diakónián keresztül való megújulásának lehetőségei álltak.

Vas Népe

Birinyi Márk tart előadást a diakóniai felelősségről

Forrás: Szirák Sára

A Diakóniai Konferenciát először 2002-ben rendezték meg, majd néhány éves szünetet követően tavaly indult újra a kezdeményezés. A program alapvető célja az, hogy szerte a Kárpát-medencében megteremtse azokat a kapcsolódási pontokat, amelyek az intézményes és a gyülekezeti diakónia között lehetségesek. A konferencia teret és lehetőséget kívánt biztosítani a találkozásra és a párbeszédre, a tapasztalatok cseréjére és a jó gyakorlatok megosztására. 

Az idei rendezvény elején elhangzott: – A mi Urunk látja nehézségeinket, megfáradt arcunkat és félelmeinket, így a Szentlélek most is az aggodalmakkal teli napokban jön el. Ha Krisztus lelke bennünk van, akkor a lélek az életet mutatja Isten igazsága szerint. 

Birinyi Márk, a Szociális Munka és Diakónia Intézet intézetvezető-helyettese Diakóniai felelősségünk a gyülekezetben címmel tartotta meg előadását, majd Katona Viktória, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány ügyvezető-helyettese, a kárpátaljai szolgálatokért és a társadalmi missziókért felelős lelkésze beszélt a társadalmi missziók gyülekezetet serkentő hatásáról. -Az indíttatás és identitás fontos. Van miért, van kikért, van honnan erőt merítenünk ahhoz, hogy ezekben a szolgálatokban helytálljunk – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában