Köszöntés

2023.06.04. 19:42

Városi elismerést vett át Hadnagy Géza

A körmendi Elixír patika idén harmincéves. Ebből az apropóból Hadnagy Gézának, a patika alapítójának elismerő oklevelet adott át szombaton Bebes István, Körmend polgármestere.

vaol.hu

Fotó: Jambori Tamas

Hadnagy Géza tősgyökeres körmendi családból származik, szülei és nagyszülei elismert pedagógusok voltak. Gépészmérnöki tervezői munkáját, majd tűzoltói szolgálatát cserélte fel arra, hogy feleségével -Hertelendy Ildikó szakgyógyszerésszel- egy jogelőd nélküli gyógyszertárat nyisson 1993 júniusában Körmenden. Egy társasházi földszinti lakásból alakították ki az új patikát, ami létszámban és területileg is nagy fejlődésnek indult. Felesége korai halála után gyógyszerész fiával, Ádámmal együtt működtette tovább családi vállalkozásban az Elixír Patikát, amiről elmondható, hogy Körmend és környékén meghatározó, közismert, nagy népszerűségnek örvendő egészségügyi intézmény lett. 2010-ben átköltözve a Mátyás király utcába, XXI. századi gyógyszertárat hoztak létre. Az új patika megálmodása, technikai és gazdasági átalakításának tevékenysége Hadnagy Géza nevéhez kapcsolódott. 

Hadnagy Géza fő szervezője az évente rendezett, nagyszámú körmendi lakos részvételével is megtisztelt Elixír Patika Napoknak, amelynek keretében az egészséges életvitel népszerűsítése mellett számtalan ingyenes egészségügyi műszeres és orvosi szűrőprogram valósul meg.                                                 

Mint a Körmendi Lions Klub egyik fő belső szponzora, közvetve és közvetlenül is jelentős mértékű támogatással járult már hozzá a körmendi egészségügyi és szociális intézmények működéséhez. Támogatása kiterjedt továbbá betegek és mozgássérült gyermekek felé is.                                          

Sportrajongóként a körmendi kosárlabda sport szponzora, ezen belül főképpen az utánpótlás támogatója több milliós nagyságrendben.                                   Kreatív kezdeményezője volt a népszerű a 208-as társasházaknál lévő, Zöld Város projekt keretében kialakított közösségi zöld terület létrejöttének.  
Életvitelét humora mellett a kreativitás, szakmaiság, céltudatosság, magas intellektualitás mellett a szerénység is jellemzi. Ennek köszönheti ismertségét, elismertségét és kiterjedt szakmai és emberi hírnevét. Méltán lehet rá büszke leánya, fia, felesége és azok családtagjai.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában