Adás

2023.09.17. 11:30

Ádám kalandja a Séfek séfében - Ausztráliában tanulta a szakácsmesterséget a vasi versenyző

Miután Gyimesi Ádám Wolf András séftől megkapta az aranykést, kétszer is főzhetett a TV2 Séfek séfe című műsorában. Ádám hat évet élt Ausztráliában, jelenleg Grazban dolgozik.

Horváth László

A Vas vármegyeiek ezt jól kifőzték! 2022 novemberében a szombathelyi Novák Péter jutott be a Séfek séfe című verseny döntőjébe. Az idei évadban is szurkolhattunk egy földinknek: Gyimesi Ádám kétszer is főzhetett a műsorban. Új esélyt kapott akkor, amikor Wolf András séf odaadta neki az aranykést. Hiába tett meg mindent, az ítészek végül nem engedték tovább, de a műsor így is maradandó emlék lesz számára.

 – A Séfek séfe korábbi négy évadát végigkövetve egy idő után késztetést éreztem magamba. Jelentkeztem – mesélte Gyimesi Ádám. – Nekem nincsenek közösségi oldalaim, talán ezért is lehettem érdekes a műsorkészítőknek. Négy ételt kellett elkészíteni és felszolgálni. Úgy gondoltam, mivel hat évet éltem Ausztráliában, egy ottani fúziós ételt készítek el. A felkészülésnél sokat segített a két kollégám, Kónya István és Huszár Balázs, akikkel egy jó nevű zalai étteremben főztünk együtt. A Séfek séfe műsorában nagy volt bennem az izgalom, varázslatosak voltak a fények, a kamerák, a profi szervezés. A bírálók nagyon kedvesek voltak, de hangot is adtak a véleményüknek. Mi, versenyzők egymással sokat nem beszélgettünk, mindenki a saját feladatára figyelt.

 Ahogy azt a televízió képernyőjén is láthattuk, a versenyzőket főzés közben folyamatosan kérdezték, instruálták a séfek. Volt, aki énekelt, próbált vicces lenni. Ádám olyannyira koncentrált, hogy bizony csúnya szó is kicsúszott a száján. Ez is jellemzi, mekkora volt a feszültség és a drukk a szakácsokban. Gyimesi Ádám végzettsége szerint közgazdász-logisztikus.

 – Akkoriban nem találtam a helyem, nem tudtam, mit is szeretnék csinálni – folytatja. – Huszonhat évesen úgy döntöttem, hogy a lehető legmesszebb, Ausztráliában próbálok szerencsét. A kontinens keleti partján Queenslandben, Gold Coast Paradise-on találtam magam. Három évig mosogattam, hogy tanulni tudjak. Hat évet éltem kint, de végig szakácskodtam, három végzettséget gyűjtöttem össze. Rengeteg étteremben dolgoztam, de a vírushelyzet közbeszólt. Hazaköltöztem, de itthon sem unatkoztam. 

Egy hévízi étteremben helyezkedtem el, és közben Keszthelyre költöztünk. Jelenleg pedig egy grazi étteremben vagyok szakács.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában