Megállapodás

2023.09.15. 14:23

Kezdettől valódi piaci ismereteket szerezhetnek – Aláírták a duális gépészmérnöki szerződéseket

Pénteken ünnepélyesen aláírták szerződésüket az ELTE Informatikai Kar duális gépészmérnökképzésében részt vevő elsőéves hallgatók és a képzés vállalati partnerei. Az idén 37 hallgató kapott duális helyet négy vállalatnál.

Tóth Katalin

A hivatalos meghívót és programot mellékletben küldöm. Ünnepélyes szerződésaláírási eseményre. Program: Köszöntők, beszédek:  Dr. Kozsik Tamás, ELTE IK Dékán  Lenkai Nóra, ELTE, Savaria Egyetemi Központ rektori biztos  Prof. Dr. Kollár László, ELTE IK Igazgató  Majthényi László, Vas Vármegyei Önkormányzati Közgyűlés elnök  Dr. Orbán István, Vas Vármegyei Kormányhivatal Igazgató  Dr. László Győző, Szombathely Megyei Jogú Város Alpolgármester  Gazdag András, Schaeffler Savaria Kft., HR igazgató 20230915, ut, Szombathely, Unger Tamás / Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

A köszöntők sorát dr. Kozsik Tamás kezdte a Savaria Műszaki Intézet által szervezett duális aláírási ceremónián a B épület aulájában. Az ELTE Informatikai Kar (IK) dékánja emlékeztetett: a hallgatók az ország egyik vezető technológiai intézményében szerezhetnek tudást, emellett lehetőséget kapnak saját elképzeléseik megvalósítására. A hallgatók és oktatók együttműködését, tudomány iránti elkötelezettségét emelte ki.

Lenkai Nóra, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektori biztosa ismertette: az idén 52 gépészmérnök-hallgató kezdte meg tanulmányait, közülük 37-en a duális formát választotta képzéséhez. Megköszönte a partnervállalatoknak a több éve tartó együttműködést.

Prof. Dr. Kollár László, az ELTE IK igazgatója örömmel számolt be: jelentősen emelkedett a hallgatói létszám, mindezt úgy érték el, hogy a színvonalból nem engedtek, a pontszámokat nem engedték lejjebb.

Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke megjegyezte: sikeres kezdeményes volt és lassan tízéves múltú a szombathelyi duális mérnökképzést, amely a vármegye felsőoktatásába nemcsak új színt hozott, hanem új szintet is jelentett.

Tegyenek derűvel a mérnökképzés sikeréért, ezt kívánta a közreműködőknek dr. Orbán István, a Vas Vármegyei Kormányhivatal igazgatója.

Bokányi Adrienn tanácsnok röviden felelevenítette a szombathelyi gépészmérnökképzés történetét, benne a város 2020-ban tett vállalásával: évente 130 millió forinttal támogatja azt. A képzést közös sikertörténetnek nevezte a város, a cégek és az egyetem között.

– A szombathelyi duális gépészmérnökképzés nem csupán egy duális program, több annál: a gondjainkra bízott fiatalok az évek alatt nemcsak diplomát és szakismeretet, hanem integrálódnak is a nagyvállalati rendszerbe, és kezdettől valódi piaci ismereteket szereznek – fogalmazott Gazdag András, a Schaeffler Savaria Kft. HR igazgatója.

Az ELTE IK kiváló hallgatója díjat Mahou Hafidának adták át. A dékán a kar kiváló oktatója díjban részesítette Tóth Jánost. A továbbiakban ünnepélyes szerződés-aláírásokra került sor a vállalati vezetők és egy-egy duális gépészmérnök hallgató között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában