Program

2023.09.21. 13:12

Kőszegi szüret látványos felvonulással, fúvószenével, kézműves vásárral

Szeptember 22-24. között, péntektől vasárnapig fúvószenekari találkozóval, szüreti felvonulással, kézműves kirakodóvásárral és gasztrocsemegékkel várja vendégeit a Kőszegi Szüret. Színpadra lép az Intim Torna Illegál-Dorogi, a jubiláló Ocho Macho, érkezik az Auróra, lesz táncbemutató, fellépnek helyi zenekarok.

Tóth Katalin

Forrás: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

Tizenhárom bort neveztek a gazdák nyolc pincészetből a Város bora címre. Eredményt a pénteki megnyitón hirdetnek Koltayné Szabó Hajnalka borkirálynő jelenlétében 17.30-kor a Károly Róbert téri rendezvénysátorban. 18 órától az Intim Torna Illegál – Dorogizenél, 20 órától a Fő téren fúvós szerenádot ad Kőszeg Város Fúvószenekara, 21.30-kor Ocho Macho koncert kezdődik a Károly Róbert téren. A Kőszegi Szüret 1973 óta Nemzetközi Fúvószenekari Találkozót is magában foglal, melynek motorja a 157 éves kőszegi fúvószenekar. Szombaton 10 órakor a Fő téren fogadják a vendégzenekarokat, 12 órától az éttermekben Jó ebédhez...szól a fúvószene. 18 órakor fúvós show kezdődik a rendezvénysátorban, ugyanekkor a Fő téren(jó idő esetén) helyi zenekarok – Kvarc, Prokofjev – adnak koncertet. A fő attrakciót az idén újra a szüreti felvonulás jelenti szombaton 14 órától: civil szervezetek részvételével legalább ezren öltöznek maskarába. 21 órától a sátorban a szüreti bálon a Fáraó zenél.

Vasárnap a Fő téren 14 és 18 óra között fellép Hollósy Kornél, a Sunday Brunch, Bujtás Ervin és a Sons Left Behind. Arendezvénysátorban 14 órakor színpadon a Dance Jam, 15 órakor a Kőszegi Kötélugrók követik őket, 15.30-kor a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes és a Boglya zenekar, 17 órakor pedig az ARTrakció érkezik. 19.30-kor Auróra-koncert zárja a programok sorát. A rendezvény ideje alatt a Károly Róbert téren vidámpark, ételkülönlegességek, bor- és pálinkastand várja a látogatókat. A Jurisics téren és a Fő téren péntek délután, szombaton és vasárnap kézműves kirakodóvásárban időzhetünk.

Közlekedési információk:

A Károly Róbert téren szeptember 21-én reggel 6 órától kezdik építeni a rendezvénysátrat, amely az úttestet is takarja és szeptember 25-én 19 óráig bontják el, emiatt ebben az időszakban a Pék utca forgalmát a Zrínyi utca felé terelik el. A Várkört a Hunyadi utcától a Pék utcáig lezárják. A Zrínyi utcában a várakozás tilos, hogy az elterelt forgalom zavartalanul működhessen.

A Várkörön (a könyvtár előtt) szeptember 22-én, pénteken 10 órától építik a lelátókat. Itt parkolási tilalom lép életbe.

Szeptember 23-án, szombaton 13.15-től kb. 50 kordoneszköz segítségével rendezik a szüreti felvonulást, melyre a gyülekező az alsó Gyöngyös-hídtól (Penny Market parkoló) a Rákóczi-Rohonci kereszteződésig tart. Az útvonal: Rákóczi utca- Rohonci utca-Velemi út-Rómer Flóris utca-Munkácsy utca-Kossuth utca (Fő tér)-Várkör-Károly Róbert tér. A program kb. 16 óráig tart. A nevezett útvonalon teljes útzár mellett zajlik a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában