Megszűntették a balesetveszélyt

2023.09.28. 10:50

Szombathelyi fiatalok akciója: kanyarodást segítő vonalat húztak a Gyöngyös-hídnál - videó

A Markusovszky-kórházba sietve, parkolóhely után kutatva többen járhattak úgy az elmúlt években, nem vették észre, vagy egyszerűen nem jól mérték fel az útpadka magasságát a Markusovszky és a Domonkos utcák sarkán a Gyöngyös-hídnál. A figyelmetlenség komoly következményekkel járhat: a híd vasszerkezete akár nagyobb sérülést is okozhat a gépkocsin.

Tömböly Ágnes

Forrás: Facebook/Fejes Barna

Fejes Barna családjával többször sétál erre, így számtalanszor látták, ahogy autósok kanyarodás közben a híd kiálló vasszerkezetének ütköztek - erről Facebookon megosztott videójában beszél a Fidelitas szombathelyi csoportjának tagja, miközben megmutatja azt is: mennyire elhanyagolt az útszakasz a Vas vármegyei, illetve regionális vonzáskörzettel is rendelkező Markusovszky-kórház közelében.  A betegek látogatóit is ez a kép fogadja, amikor szeretteikhez sietnek az intézménybe. 

- Nyilvánvalóvá vált, hogy senki nem veszi a fáradtságot, hogy foglalkozzon ezzel az aprónak tűnő, de fontos problémával - állapítja meg a videóban Fejes Barna. A Fidelitas tagjai ezért ecsetet és festéket ragadtak, és húztak egy fehér, kanyarodást segítő vonalat, hogy azzal felhívják az autósok figyelmét a balesetveszélyes helyzetre és segítsék a közlekedést.  

- Látszik, hogy ez nem pénz, hanem sokkal inkább törődés és odafigyelés kérdése, ezért eljött az ideje, hogy valódi megoldást nyújtsunk a problémákra - foglalja össze Fejes Barna. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában