Leleplezés

2023.09.21. 19:38

Táblák fontos helyi emberek emlékére Répcelakon

A jövőben egy új és egy megújult tábla őrzi két, Répcelakhoz kötődő nagyon fontos személyiség, Tatay Sándor és Radó Kálmán emlékét.

Vaol.hu

Az új tabló sok hasznos információt tartalmaz

Forrás: Winkler Krisztina

 Több mint húsz évvel ezelőtt, 2001-ben avatták fel az önkormányzati hivatal falán található Tatay-emléktáblát. Az épülethez vezető járda mentén egy másik tábla jelzi az arra járóknak: Répcelak Tatay Sándor munkássága révén válhatott irodalmi emlékhellyé. A két évtized alatt az információs tábla alaposan megkopott, így az önkormányzat a felújíttatása mellett döntött. Egyúttal úgy döntöttek, hogy a város másik híres szülötte, Radó Kálmán emléke előtt ugyancsak tisztelegnek ily módon is, így hát elhelyeztek egy emléktáblát a róla elnevezett téren. A Tatay-emléktábla maradt a korábbi helyén, és változatlan tartalommal újult meg, a Radó-tábla az emlékház és a művelődési ház között kapott helyet: egyik oldalán Radó Kálmán életútjának, illetve a Radó-emlékház felújításának bemutatása, a másik oldalán Répcelak térképe található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában