Szurkoltak a magyar versenyzőknek

2023.09.24. 17:46

Visszahozták a Savaria Táncverseny egykori hangulatát - Világszintű táncosok találkoztak - fotók

Keveseknek adatik meg, hogy Magyarországot képviselve hazai közönség előtt városukban egy ifjúsági világbajnokság keretein belül csillogtathassák meg tudásukat, tehetségüket: a Lorigo TSE két táncosáért, Kovács Ádámért és Faludi Elizáért szoríthattunk szombaton a sportházban. A szombathelyi közönség is életre szóló élménnyel gazdagodott az idei Savaria Táncversenyen.

Tömböly Ágnes

Forrás: Szendi Péter

Zsúfolásig telt az Agora sportháza szeptember 23-24-én: több, mint 30 ország több száz versenyzője érkezett Szombathelyre a Savaria Táncverseny alkalmából. A két nap legnagyobb szenzációja az ifjúsági standard világbajnokság volt, ahol a Lorigo TSE táncosai képviselték Magyarországot. Szombaton délután 4 óra magasságában lépett a táncparkettre, a verseny színpadára Kovács Ádám és Faludi Eliza. A hazai közönségnek több sem kellett: óriási tapssal, hangos kiáltásokkal, dudaszóval és magyar zászlókat lengetve szurkoltak a magyar versenyzőknek. A szombathelyi táncos pár fiatal kora ellenére lenyűgöző és megsüvegelendő profizmussal kezelte az elsöprő erejű biztatást. Teljes önfegyelemmel, mégis szívbemarkoló átéléssel, lenyűgöző eleganciával és könnyedséggel mutatták be angol keringőjüket, majd később, szenvedélyes tangójuk váltott ki üdvrivalgást a sportház nézőterén.

Keveseknek adatik meg, hogy hazai pályán, saját otthonukban ifjúsági világbajnokságon csillogtathassák meg tehetségüket, tudásukat. A szombathelyi pár számára ez az álom vált valóra. Kovács Ádám és Faludi Eliza ráadásul olyan teljesítményt tett le szombaton a szombathelyi táncsport képzeletbeli asztalára, ami miatt a következő évtizedben is méltán viselheti a vasi megyeszékhely a tánc fővárosa kitüntető címet. Elismerés jár a szakmai műhelynek, a Faludiné Lovas Henriette által vezetett Lorigo TSE-nek is, ahonnan a világszintű táncosok kikerültek. Az ifjúsági világbajnoki trófeát végül a lett páros, Richard Krivins és Marija Golubeva vihette haza. A szombathelyi táncos pár hajszál híján maradt le a döntőbe jutástól, a 61 párból álló mezőnyben nyolcadik helyen végeztek.

- Életük egyik legnagyobb tánca volt – értékelte szereplésüket a verseny után Faludiné Lovas Henriette. A kétnapos rendezvény kapcsán pedig elmondta: teljesült célkitűzésük, hogy visszahozzák a Savaria táncverseny egykori hangulatát, világszintű táncosok találkozhattak Szombathelyen.

- Világbajnokságot rendeztünk, amire öt évvel ezelőtt volt példa Magyarországon. Ráadásul a város szülöttje képviselhette Magyarországot. Ez minden pillanatot megért. Beért a sok-sok év munkája, a sok sírás és nevetés – osztotta meg gondolatait szülőként, edzőként, szervezőként egyaránt Faludiné Lovas Henriette. Kitért arra is: a gyerek kategóriától a seniorok versenyéig számos hazai és nemzetközi megmérettetést rendeztek a két nap alatt. Azokon szintén szép sikereket értek el a Lorigo TSE táncosai. - Szakmailag abszolút elégedettek és büszkék lehetünk a magyarokra, és köztük is a szombathelyiekre – hangsúlyozta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában