Megbecsülés

2023.10.03. 17:41

Szombathelyen is köszöntötték az időseket, többen elismerést vehettek át - fotók

Vas Vármegye és Szombathely MJV Nyugdíjas Szövetsége a AGORA Savaria Filmszínházban tartotta Idősek Világnapi rendezvényét.

Tóth Judit

Fotó: Unger Tamás

A rendezvény nyitányaként Szalai András szavalta el Aranyosi Ervin Ha megöregedtél című versét, majd Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke, dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Telek Miklós, a főispáni kabinet vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. A szónokok hangsúlyozták: az idősek tapasztalat, tudás, életbölcsesség birtokában vannak, értik az életet, ezért hallgatni kell rájuk, szavaikat meg kell fontolni. Szó esett a magányosságról, amelynek feloldásában segítenek azok a civil szervezetek, amelyek kimondottan nyugdíjas korúaknak kínálnak kikapcsolódási, tanulási, szórakozási lehetőséget. 

Az ünnepi beszédek után kitüntetések átadására került sor. Idősek az idősekért-díjban részesült Anderkó István és Tátrainé Kulcsár Irén. A Vas Vármegyei Közgyűlés emlékplakettjét Baki Jánosné, Borsits Ferencné és Tóth Sándor vehették át. A Vas Vármegye és Szombathely MJV Nyugdíjas Szövetsége elismeréseit Molnár Árpád elnök adta át, ezeket Erdélyi Lajos, Fehér Csabáné, dr. Gergely Jánosné, Németh Győzőné, Pék Júlia, Szabó Lászlóné és Szalai Sándorné vehették át. A kultúrműsorok előtt köszöntötték Császár Jánost, aki betöltötte 95. életévét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában