2024.02.22. 09:00
Újraéledt a hagyomány: ismét bor- és sajt estet tartottak Répcelakon
Két évtizedes hagyományt élesztettek újra Répcelakon: a Covid-időszak előtt rendszeresen megrendezett Répcelaki bor- és sajt estet most újra megtartották. Ezúttal az előadás a Nyugat-magyarországi borokról szólt, a sajtok Ménfőcsanakról, a borok többsége pedig a helyi borkészítők pincéjéből került az asztalra.

Forrás: Winkler Krisztina
Dömötör Sándor az estek egyik megálmodója, a Répcelaki Sajtmesterek csoportjának egyik tagja elmondta: két évtizeden át évente tartottak Répcelakon a kertészeti és borászati tevékenységek iránt érdeklődők számára előadásokat, amelyekhez, miután a Répcelakért Egyesület felkarolta a rendezvényt, a borok és a sajtok kóstolása is hozzá tartozott. A hagyományt csak a koronavírus-járvány tudta megtörni, idén azonban újjá éledt a Répcelaki bor- és sajt est.

Ezúttal a művelődési ház színháztermében gyűltek össze az érdeklődők, ahol Pálla Péter, a helyi gazdabolt vezetője, hobbi borász a Nyugat-dunántúli borrégióról beszélt a megjelenteknek, akik az előadást követően ménfőcsanaki sajtokat és főként répcelaki borokat kóstolhattak. Dömötör Sándor ugyanis elmondta, a kétezres évek elejéig Répcelakon a legtöbb háztartásban készítettek bort és még ma is többen foglalkoznak ezzel hobbi szinten.