Szakmai nap

2024.06.13. 07:00

A tűzoltó szakmával ismerkedtek a vépi diákok

A Hatos Ferenc Általános Iskola és AMI június elejére időzített sporthetének részeként múlt pénteken szakmai napot tartott a sportpályán az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Vép–Bozzai.

Tóth Katalin

Fotó: Tóth Kata

Pájer András parancsnokhelyettes és Horváth Péter tűzoltóparancsnok kezdeményezték a napot – utóbbitól megtudtuk: nem titkolt céljuk az egyesület „fiatalítása”, az utánpótlás-nevelés. 

A tűzoltók áramtalanították a járművet, éket tettek alá, betörték a szélvédőjét, levették az ajtókat

Nagy érdeklődés mellett zajlott a bemutató

A gyerekeknek tűzoltóverseny-bemutatóval készültek, ami két részből, stafétából és alapvezeték-szerelésből áll. A szereléshez a tűzcsapból vettek vizet a kádba, a fiúk-lányok felügyelet mellett két sugárcsővel lőhettek célba. Műszaki mentést is szimuláltak a helyszínen a tűzoltók egy autóroncs segítségével: áramtalanították a járművet, éket tettek alá, betörték a szélvédőjét, levették az ajtókat. Az ÖTE elnöke, Varga László beszélt az ezzel kapcsolatos szakmai tudnivalókról. Nagy érdeklődés mellett zajlott a bemutató: Kopácsi Attila István, Balázs Noel és Nagy-Balaskó Áron egészen a végéig maradtak. Nem zárják ki a lehetőségét, hogy önkéntes tűzoltónak jelentkeznek majd. 

 

Rajzpályázatot is hirdettek a szakmai naphoz tűzoltó-témában – két kategóriában díjazták a beérkezett alkotásokat. 

Képaláírás: Műszaki mentést is szimuláltak a helyszínen a tűzoltók 

Fotó: Tóth Kata

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában