Tisztelet a hősöknek

2024.06.16. 19:24

Az 1956-os forradalom mártírjaira emlékeztek Szombathelyen

Az '56-os Szövetség Vas Vármegyei Szervezetének tagjai koszorút és mécsest helyeztek el a Széll Kálmán utcai emlékműnél.

Csabai Bernadett

Fotó: Unger Tamás

Ma volt az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjainak emléknapja, amelynek jelentősége nem halványul az idő múlásával. Az ilyen megemlékezések fontosak, hogy a fiatalabb generációk is megértsék, milyen áldozatokat hoztak elődeik a szabadságért és a függetlenségért. Az apropóból vasárnap délután az '56-os Szövetség Vas Vármegyei Szervezetének tagjai gyűltek össze az ’56-osok emléktáblájánál, hogy megemlékezzenek a forradalom és szabadságharc hőseiről: azokról, akik életüket áldozták a nemzetért.

20240616_nagyimremegemlekezes_ut (3)
Fotó: Unger Tamás

Az eseményen résztvevők – név szerint Gyimesi Józsefné, Nemes József, Fehér Tibor és Müller Gyula - virágokat és mécseseket helyeztek el az emlékműnél, tisztelegve azok előtt, akik bátorságukkal és önfeláldozásukkal kiálltak a szabadságért és az igazságért. Müller Gyula, az 56-os Szövetség egyik tagja úgy fogalmazott, hogy az forradalomban résztvevőket azért kell tisztelni, mert a kommunizmus létrejötte után már 10 évvel elegük volt ebből a rendszerből és próbáltak tenni valamit, próbáltak változtatni rajta. Az ő bátorságuk és kitartásuk nélkül ma nem élvezhetnénk a szabadságot és a demokráciát.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában