Búcsú

2024.06.12. 07:00

„Doktor úr, nehéz a búcsúzás” – Elköszöntek Garda Károly gyermekorvostól a vépi iskolások - fotók

Augusztusban nyugdíjba megy dr. Garda Károly vépi gyermekorvos. Az iskolások kedden szívhez szóló műsorral mondtak köszönetet a doktor bácsinak sok évtizedes munkájáért, mindazért, amit értük tett.

Tóth Katalin

Forrás: Unger Tamás

Kivételes ember, aki a hivatását végezve nem állt meg, nem pihent. Évtizedeken át elkötelezetten szolgálta a közösséget, a gyermekekért élt és dolgozott. Szakmaisága, tudása, embersége példamutató. Hivatása egyben a szenvedélye is volt. Munkássága örökre nyomot hagy mindannyiunk szívében – ezekkel a szavakkal méltatta Garda Károlyt az aulába szervezett ünnepségen Molnár Krisztina igazgató. Az ünnepelt hatalmas tapsot kapott, amikor feleségével megérkezett az iskolába. 

doktor
Dr. Garda Károly áldozatos munkáját Molnár Krisztina köszönte meg
Fotó: Unger Tamás

A Trilla énekegyüttes a Vaina című meséből adta elő neki Moana dalát. Az inspiráló film a természet szeretetére, a kitartásra, a felelősségvállalásra és a harmónia fontosságára tanítja a gyermekeket. Pontosan úgy tanít minket, ahogy tette, teszi ezt Garda doktor úr ötven éve mindennap – hangzott el.

Néptáncos produkció következett – hiszen a néptánc felemel, erőt ad, gyógyít és közel visz a szívekhez – mondta Iván Csilla műsorvezető. S emlékeztetett: a doktor úr mindig felhívta figyelmüket a mozgás fontosságára. 

A doktor úr gyakran hangsúlyozza, hogy az orvosság nem mindig a gyógyszerekben rejlik

Felidézte azt is, hogy 2017-ben dr. Garda Károly az Év vasi embere szavazás közönségdíjasa lett. – A doktor úr gyakran hangsúlyozza, hogy az orvosság nem mindig a gyógyszerekben rejlik: a természet feltölt, gyógyítja a lelket. Móra Ferenc is ezt a nézetet vallotta – mondta Iván Csilla, és A jó orvosság címmel egy mesét mondott el a természet erejéről.

A gyógyításon kívül a fiatalok tehetségének felismerése is szívügye. 1997-ben az ő javaslatára jött létre a Tudás Fája Közalapítvány, amelynek a működését azóta is támogatja – említette. 

A művészeti iskola társastánc tanszakának tanulói is előadással készültek a napra. Az első osztályos Kiss Dominik verset mondott, majd egy kisfilmet vetítettek le a doktor úrról: a dal tökéletesen visszaadta lényét, a képek – az iskolához, az alapítványhoz, a Kneipp-kerthez kötődő momentumok – szép emlékként hatottak. 

Molnár Krisztina adta át az iskola és a szülői közösség meglepetését: oklevelet, virágcsokrot és egy okosórát ajándékoztak a gyermekorvosnak. Végül Orsi Bolondos világ című zengte be az aulát – gyerekek, pedagógusok énekeltek közösen a doktornak, aki meghatottan mondott köszönetet. Hivatását szolgálatnak nevezte, a gyerekeknek azt üzente: ha jót akarnak, most tegyenek az egészségükért. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában