Helyi közélet

2024.06.16. 16:00

A felsőbüki városrészben lesz az új rendőrőrs - Új víztorony épül városban

Elkezdődött a víziközmű-csere a Nagy Pál utcában. További hír, hogy a tervek szerint fele-fele részben önkormányzati, illetve állami forrásból, a felsőbüki városrészben építik meg rendőrőrs új épületét.

Horváth László

A büki képviselő-testület legutóbbi ülésén dr. Németh Sándor polgármester felhatalmazást kapott arra, hogy keresse meg Pintér Sándor belügyminisztert. Az előterjesztésből további részletek is kiderültek. E szerint, a leendő rendőrőrs épület telkét az önkormányzat biztosítja. A közművesítés megtörtént, elkészültek a tervek, megkapták a kiviteli engedélyeket. A beruházás költsége mintegy 470 millió forint, az elképzelések szerint ezt fele-fele arányban biztosítaná az önkormányzat és az állam. Az új őrs a felsőbüki városrészben kap helyet, így ebben itt is lesz egy közintézmény. A városban egyénként jó a közbiztonság.

Felsőbüki
Az új őrs a felsőbüki városrészben kapna helyet. A Nagy Pál utcában (felvételünkön) a víziközmű cseréje történik
Forrás: buk.hu

A felsőbüki városrészben is lesz közintézmény.

A polgármester további, már elkezdett beruházásról is beszámolt. Javában tart az új, 1500 köbméteres víztorony építése. A befejezés határideje idén december vége. Mint arról beszámoltunk, a kormány 8,7 milliárd forint keretösszegű támogatást biztosít a büki víz-és szennyvízhálózat fejlesztésére. Az új kutak fúrása, és a kapcsoló vízhálózat már elkészült.

A Nagy Pál utcában, más forrásból, a fejlesztési hozzájárulásból teljesen kicserélik az ivóvíz- és a szennyvízhálózatot. A csövek teljesen elhasználódtak, nagyon is indokolt volt a fejlesztés. A munkálatokkal várhatóan december közepéig végeznek. A menetrendről az ott élőket fórumon tájékoztatták.

A következő utca, az Eötvös lesz.

Nemcsak az aktív, biciklizést kedvelő turistáknak, hanem a helyieknek is jó hír, hogy a vége felé tart Bükfürdőn a kerékpárút kivitelezése. Az 1300 méter hosszú út mellett gyalogosjárdát is építenek. A belterületi szakasz nem aszfaltos, hanem térköves lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában