Felelő szülők

2024.06.13. 09:00

Fertőtlenítőszer, fásli és lázmérő – Mi legyen nálunk egészségügyi vészhelyzet esetére?

Mi legyen egy háztartásban vagy utazás alkalmával egy gyerekes családnál? Mik azok orvosi eszközök, segédeszközök, és gyógyszerek, amik minden háztartásban fontos, hogy ott legyenek? Dr. Kőnig Róbert gyermeksebész ad tippeket a családoknak.

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

Nincs is annál kellemetlenebb, amikor utazás közben vagy otthon ér minket baleset, és éppen nincsen otthon az a gyógyszer vagy kötszer, amire szükségünk lenne. Ilyenkor jön az ügyeletkeresés, a várakozás, az idegeskedés, ami elkerülhető lenne, mondja Youtube-videójában Kőnig-doki. A csodadobozról úgy beszél: olyan dolgok vannak benne, amelyek jól jönnek, ha megbetegszenek vagy megsérülnek a gyerekek. 

csodadoboz
A sebtapasszal kisebb sebeket lehet leragasztani 
Forrás:  Shutterstock

A videó végén összefoglalja, mit tartalmazzon mindenki saját csodadoboza.

 

Lényeges, hogy minél hamarabb beszélgessünk a gyerekekkel, hogy megszokják, sőt természetessé váljon számukra, hogy az egészségügyi vészhelyzetekre fel lehet és fel is kell időben készülni. A videó végén pedig összefoglalja, mit tartalmazzon mindenki saját, otthoni csodadoboza. Legyen benne fertőtlenítőszer kézmosásra, fertőtlenítésre; kötszer a nagyobb sebeket lekötni, sebtapasz, amivel kisebb sebeket lehet leragasztani fertőtlenítés után, fásli, ha például kibicsaklik a boka kirándulás, hegymászás közben, allergiagyógyszer tüsszögés, orrfolyás, szemviszketés esetére, orális rehidráló folyadék, ami hasmenés, hányás után hasznos, hányinger elleni gyógyszer, lázmérő, fájdalom- és lázcsillapító, ami jól jöhet hasfájásnál, fejfájásnál is, valamint olló és szálkacsipesz szálkát és kullancsot kivenni. 

Képaláírás: A sebtapasszal kisebb sebeket lehet leragasztani 

Fotó: Shutterstock 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában