Elbúcsúztak a végzős őrmesterek

2024.06.14. 14:02

Megtartotta szokásos kibocsátó ünnepségét a Körmendi Rendvédelmi Technikum - sok-sok fotóval

Megtartotta szokásos évzáró, egyben kibocsátó ünnepségét a Körmendi Rendvédelmi Technikum, ahonnan 27 rendőr őrmester került át a rendőrség állományába.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: © Cseh Gábor

A csapatzászló bevonulásával kezdődött a Rába-parti település központjában, azaz a Szabadság téren megtartott ceremónia. Ezt követően a Himnusz hangzott el, majd pedig az esemény egyik fénypontja, azaz az eskütétel következett. A 27 végzős őrmester közül Takács Mátét érte az a megtiszteltetés, hogy „előmondhatta” a fogadalom szövegét. Aztán pedig dr. Horváth Ádám István rendőr ezredes, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ igazgatója lépett a mikrofonhoz, aki arról beszélt az egybegyűlteknek, hogy az elhangzott eskü egy életre szól. Ettől kezdve a frissen avatott őrmesterek feladata a gyengék, az elesettek védelmezése mellett a törvénytisztelő állampolgárok békességének biztosítása lesz. Szavaival élve az egyenruha kötelez, de annak levétele után, civilben is rendőr marad a rendőr, vagyis egy viselkedési normát minden esetben be kell tartaniuk a rend őreinek. 

A tanulói válaszbeszédet az öt végzős hölgy egyike, Gál Viktória rendőr őrmester tarthatta meg. Elmondása szerint a kibocsátó ünnepség méltó zárása az oktatási intézményben eltöltött két esztendőnek, mely élményekben, de kemény feladatokban is bővelkedett. Úgy gondolja, hogy társaival együtt sohasem felejti el az első lövészet előtti izgalmakat, de például a karácsonyi bálok és a közös főzések hangulata is mélyen bevésődött az emlékezetükbe. 

A két beszéd után az elismerések, bizonyítványok átadására került sor, melyben szerepet vállalt Dremmel István ezredes, a technikum igazgatója, de az ünnepségen vendégként részt vett az iskola éléről nem régiben nyugdíjba vonuló Hollósi Gábor ezredes is. 

A ceremónia leglátványosabb része ezúttal is a díszmenet volt, melynek keretében a csapatzászlót követve a Körmendi Rendvédelmi Technikum valamennyi tanulója elvonult a dísztribün előtt, melyen többek között az ünnepség elöljárója, dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, dr. Orbán Péter nyugállományú rendőr altábornagy és Bebes István polgármester is fogadta a tiszteletadást. A sort pedig a Készenléti Rendőrség díszegyenruhába öltözött zenekara zárta. 

Az évzáró, kibocsátó ceremónia a Szózat elhangzásával zárult. Ezt követően a sikeres vizsgájuk után frissen avatott 27 őrmester rendezett sorokban az oktatási intézménybe vonult, ahol fogadhatták családtagjaik, szeretteik gratulációit, öleléseit. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában