Több mint száz tanuló vette át ma a bizonyítványát a moziban

2024.06.15. 13:23

Oklevélátadó ünnepséget tartott az Egészségügyi Technikum és Szakképző

Több mint száz tanuló vette át a bizonyítványát ma délelőtt a Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola által rendezett oklevélátadó ünnepségen az Agora Savaria Moziban.

Vaol.hu

A PTE Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola oklevélátadó ünnepséget rendez 2024. 06. 15-én 10:00 órakor az AGORA SAVARIA Filmszínházban. Csatoltan küldöm az esemény meghívóját és egy rövid tájékoztató anyagot. Oklevélosztó Ünnepség A Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola oklevélátadó ünnepséget rendez 2024. június 15 -én 10 órakor az AGORA SAVARIA Filmszínházban. A Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola jogelődjét 1945-ben alapították. A szombathelyi intézmény fenntartói jogait 2008 óta a Pécsi Tudományegyetem gyakorolja. Iskolánk 2020 óta önálló intézmény. Intézményünkben 1995-től érettségire épülő szakképzés folyik, ezt a képzési kínálatot 2016 szeptemberétől bővítettük az ágazati (egészségügy, valamint szociális) szakgimnáziumi majd technikumi osztályok indításával. Szorosan együttműködünk Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központtal, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházzal, az Országos Mentőszolgálat Szombathelyi Régióközponttal, a Sárvári Szent László Kórházzal, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel, a szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézménnyel, Vas vármegye szociális intézményeivel, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Vas Vármegye Terület Szervezetével, valamint a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával. Ez az alapja a Szent-Györgyiben folyó magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzésnek. Iskolánk egy olyan oktatási modell része, amely a szakképzéstől a doktori fokozatig képes az egészségügyi képzés teljes vertikumát biztosítani teljeskörűen kiszolgálva az egészségügyi ágazat humánerőforrás igényét. Az oklevélátadó ünnepségen 113 diákunk veheti át Általános ápoló, Mentőápoló, Cs

Fotó: Unger Tamás

Az oklevélátadó ünnepségen az eskütételt követően 113 tanuló vette át Általános ápoló, Mentőápoló, Csecsemő- és gyermekápoló, Rehabilitációs terapeuta – gyógymasszőr, Rehabilitációs terapeuta – fizioterápiás asszisztens, Egészségügyi asszisztens – fogászati asszisztens, Egészségügyi asszisztens – kardiológiai és andiológiai asszisztens, Radiográfiai szakasszisztens – CT/MR szakasszisztens, Kisgyermekgondozó, -nevelő, Szociális és gyermekvédelmi szakasszisztens, oklevelét és Szociális ápoló és gondozó bizonyítványát.

20240615_oklevelegtech_ut (26)
A PTE Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola oklevélátadó ünnepségén 113 tanuló vette át a bizonyítványát
Fotó: Unger Tamás

A rendezvényen felidézett iskolatörténet szerint a Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola jogelődjét 1945-ben alapították. A szombathelyi intézmény fenntartói jogait 2008 óta a Pécsi Tudományegyetem gyakorolja. Az iskola 2020 óta önálló intézmény. 1995-től érettségire épülő szakképzés folyik itt, ez a képzési kínálat 2016 szeptemberétől bővült az ágazati (egészségügy, valamint szociális) szakgimnáziumi majd technikumi osztályok indításával. 

Az iskola szorosan együttműködik a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központtal, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházzal, az Országos Mentőszolgálat Szombathelyi Régióközponttal, a Sárvári Szent László Kórházzal, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel, a szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézménnyel, Vas vármegye szociális intézményeivel, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Vas Vármegye Terület Szervezetével, valamint Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával. Ez az alapja a Szent-Györgyiben folyó magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzésnek.

Az iskola egy olyan oktatási modell része, amely a szakképzéstől a doktori fokozatig képes az egészségügyi képzés teljes vertikumát biztosítani teljeskörűen kiszolgálva az egészségügyi ágazat humánerőforrás igényét.

Az ünnepség végén Palotás József a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar szakképzési és továbbképzési igazgatója és Némethné Baráth Anikó a Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola igazgatója a kultúráért és innovációért felelős miniszter által adományozott Oktatói Szolgálati Emlékérmet adta át Major Ágotának, az intézmény nevelési igazgatóhelyettesének. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában