Évforduló

2024.06.15. 20:09

Harminc év önzetlen szolgálat – Jubilált a Vasegerszegi Polgárőr Egyesület

Nagyszabású ünnepségre került sor Vasegerszegen: harmincadik évfordulóját ünnepelte a helyi Polgárőr Egyesület. Az esemény méltó módon tisztelgett azok előtt, akik önzetlenül szolgálják a közösséget és folyamatosan biztosítják a helyi lakosok nyugalmát és biztonságát.

Csabai Bernadett

Fotó: Unger Tamás

A megnyitó ünnepséget köszöntő beszédet mondott Könczöl János, a Vasegerszegi Polgárőr Egyesület elnöke, melyben méltatta a polgárőrök kitartását, bátorságát és elkötelezettségét. - Az önkéntes, ingyenes közösségi munka, az egyén társadalmi felelősségvállalása az ember, a lakosság, és a települések biztonságáért a legnemesebb cselekedetek közé tartozik. Magyarországon Polgárőrség nélkül nincs közbiztonság, nincs bűnmegelőzés – fogalmazott majd megköszönte társainak a harminc éve tartó szolgálatot. 

 

Jubilált a Vasegerszegi Polgárőr Egyesület 

A jubileumi ünnepség meghívottjai között szerepelt Németh József polgármester, Ágh Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Bedi Ákos, a Vas Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke is. Vasegerszeg polgármestere szintén köszönetet mondott a polgárőröknek a településen végzett áldozatos munkájukért. Ágh Péter államtitkár beszédében kiemelte: a polgárőrök saját szabadidejüket áldozzák fel azért, hogy tegyenek másokért, ezt ő is megköszönte az egész település nevében a jelenlévő polgárőröknek. Úgy fogalmazott: mindannyian példát vehetünk róluk. 

Bedi Ákos, a Vas Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke érdekes adatokat osztott meg a jelenlévőkkel, melyek remekül tükrözik milyen mértékű munkát látnak el országos és vasi szinten a polgárőrök. - Több mint 1800 településen, több mint 2000 egyesületben, több mint 67 ezer polgárőr tevékenykedik ma. Ebből Vas vármegyében 70 egyesületben összesen 2200 polgárőr lát el közösségi munkát. Országos szinten majdnem 10 millió szolgálati óra a mérleg egy évben, ez Vasban körülbelül 390 ezer óra – mondta az elnök. 

Mindezek után Darabosné Karba Katalin r. őrnagy kiberbiztonsági és bűnmegelőzési előadást tartott a jelenlévőknek, amely hasznos tanácsokkal szolgált a mindennapi élet veszélyeinek elkerülésére. Ezt követően díjak átadására került sor, a jelenleg aktív és tagdíjat fizetők részesültek elismerésben és meghívásban a vezetőség döntése értelmében. A jutalmazottak névsora:

Alapító és az alapítás óta aktív polgárőrök

 • Bognár Elek
 • Bönöck János
 • Dósa Károly
 • Horváth Imre
 • Kerecsei János
 • Németh József
 • Reznyák István
 • Tóth László
 • Vajda Imre
 • Varga Árpád
 • Varga Ernő
 • Zugonics József

Jelenleg aktív polgárőrök Vasegerszegen: Bencsik Csaba, Biczó Péter, Bognár Zsolt, Csajbi Ernő, Dezső Szilárd, Gönczöl László, Gönczöl Norbert, Horváth András, Horváth Dávid, Horváth Gábor, Horváth Gábor, Horváth Gyula, Istenes Kálmán, Kiss András, Könczöl János, Kulcsár László, Maróthyné Szabó Georgina, Molnár Tamás, Nagy Attila, Németh András, Németh István, Németh Lajos, Páti Katalin, Radosztics János, Szabó Géza, Szabó Tamás, Vajda Csaba.

Ifjú polgárőrök elismerései:

 • Horváth Dominik
 • Ments Noel
 • Horváth Lili
 • Radosztics Ádám
 • Könczöl János

Az egyesület köszöni mindenkinek, akik a 30 év alatt több vagy kevesebb ideig szolgálatot vállaltak a településen. Az ünnepséget egy állófogadás zárta, ahol az egybegyűlteknek alkalmuk nyílt személyesen is gratulálni a díjazottaknak, valamint megosztani egymással emlékeiket és tapasztalataikat. A délutáni programok már a családoknak és gyerekeknek szóltak. 15 órakor kezdődött a közlekedésbiztonsági verseny, amely során a legkisebbek játékos formában sajátíthatták el a biztonságos közlekedés alapjait. 17 órától a tűzoltóautó bemutató és a habparty aratott hatalmas sikert. A rendezvény során a gyerekeket légvár, trambulin és különféle kültéri játékok várták, a résztvevők süteményekkel, italokkal és jégkrémmel frissíthették fel magukat a büfében. Az estét a 19 órakor kezdődő retro disco zárta, ahol DJ Szidoly szolgáltatta a régi zenék kavalkádját.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában