Segítség

2024.06.14. 11:30

Sok feladatot adott az árvízhelyzet a Magyar Közútnak is Vas vármegyében

Vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Az elmúlt időszakban az előzetes vízügyi jelentések szerint eddig soha nem tapasztalt vízszint volt várható a Rába folyón Körmendnél. Ennek megfelelően a társhatóságoknak és szervezetnek a védekezésben, valamint az előkészületekben is jelentős segítséget nyújtottak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas vármegyei szakemberei az áradások miatt a vármegyei úthálózatot érintő balesetmegelőzési és kárelhárítási feladatain túl.

 Múlt vasárnap 6 platós brigádszállítóval folyamatosan segítették a közutasok a homokzsákok szállítását a Rába árvízvédelmi töltésére Körmenden. Hétfőn reggeltől pedig egy nagyobb teherbírású  teherautójuk a homok folyamatos szállításában is részt vett a bányából a zsákolás helyszínéig. A védekezési munkákban a helyszínen több szakmai irányítót is kivezényelt a Közút, hogy a közútkezelőre bízott feladatokat precízen, gördülékenyen és a rendkívüli körülményekhez alkalmazkodva végezhessék a mérnökségi szakemberek.

A Közútnak ugyanakkor nemcsak a védekezésben volt, van szerepe, hiszen a Rába, a Répce és Pinka áradása miatt több mellékutat is elöntött a víz. Az árhullám levonulásával az érintett utakat ellenőrzik, takarítják és csak utána nyitják meg újra forgalom számára. Jelenleg még Sótony és Ikervár, valamint Molnaszecsőd és Döröske között a Rába magas vízállása miatt van még érvényben útzár, de elzárt település nincs Vas vármegyében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában