Helyi közélet

2024.06.12. 15:35

Szemben az árral - Napok óta terepen vannak, küzdenek az árral a Magyar Közút vasi munkatársai

Napok óta terepen vannak, küzdenek az árral a Magyar Közút vasi munkatársai, akik még szerdán sem pihenhettek: Pinkamindszent után, a határ irányába a Sároslaki-patak híd szárnyfalát alámosta, az utat beszakította a megáradt patak vize.

Vaol.hu

Beszakadt áteresz javítása Pinkamindszentnél

Fotó: Szendi Péter

Több alsóbbrendű út járhatatlan a Rába, a Pinka és a Répce áradása miatt Vas vármegyében, nagy rombolást okozott a víz. A Magyar Közút munkatársai folyamatosan járják és ellenőrzik, a feloldások után pedig takarítják majd a helyszíneket - tájékoztatta lapunkat Böröcz Miklós, a társaság vasi igazgatója. Hozzátette: saját feladataik mellett a védekezési munkálatokban is részt vettek. 

Vasárnap délutántól hétfő délutánig hat platós autóval szállították a homokot az árvízvédelmi töltésre. A munka zökkenőmentes lebonyolítása érdekében ketten a helyszínről irányították a feladatokat, továbbá nagyobb teherautóval a homok bányából a helyszínre szállításába is besegítettek a kritikus hétfő délelőtti órákban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában