Siker

2024.06.13. 10:12

Csúcsra tör a szombathelyi csajbanda – 2. lett a Rebels a Dance Star világbajnokságon

Feltörekvő lánycsapat a Rebels. Hip-hop stílusban táncolnak, ami tág fogalom – érintik a dinamikus waacking-et, a popping technikát, a laza hip-hopot és a house táncot is. Vezetőjük, Kalmár Orsi több mint tíz éve táncol – eredményeikről, céljaikról is kérdeztük.

Tóth Katalin

Forrás: VN

Orsi 2023 januárjában alapította az ötfős Rebels tánccsapatot (a „lázadók” nevet választották függetlenségünk miatt), amelyben mindenkinek van táncos múltja. Első évük az összecsiszolódás jegyében telt. Az idei szezonban kezdték meg a versenyzést, nem akármilyen sikerrel. 

Hip-hopot táncolnak a lányok

– Szép eredményeket értünk el ahhoz képest, hogy az első közös szezonunk volt az idei, és még szebben zártunk: a Budapesten rendezett Dance Star magyarországi selejtezőjéről kvalifikáltuk magukat a május végén a horvátországi Poreč-ben rendezett világbajnokságra, ahol második helyezést értünk el B kategóriában.

Palkó Mia, Rajtmár Éva, Hidalmási Szimonett, Bertha Kiara és Kalmár Orsi

Hip-hopot táncolnak, vezetőjük az elmúlt években különböző workshopokon profiktól sajátította el a különböző stílusokat, és folyamatosan fejleszti magát. 

– Egy Nárai úti edzőteremben gyűlünk össze öten hetente kétszer esténként két órára. Én tartom az edzéseket és felelek a koreográfiákért. Szeretnénk minél több tagot toborozni, 16-tól 24 évesig lányokat, és tovább táncolni, versenyezni. Családias légkörben, lazán, jó hangulatban, mégis eltökélten, 120 százalékon teljesítve táncolunk. Hiszem, hogy innentől kezdve csak felfelé törünk.


 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában