Falunap

2024.07.10. 09:00

Ágh Péter: gratulálok Virág János polgármester újraválasztásához, kitüntetéseket is átadtak Lukácsházán

Lukácsháza Jó hangulatú falunapot tartottak Lukácsházán. Ezen az alkalmon adták át a település rangos elismeréseit, a díjazottaknak Ágh Péter, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselője gratulált.

Horváth László

Minden korosztály, a gyerekektől a felnőttekig mindenki jól érezte magát a lukácsházi falunapon. A szervezésből az önkormányzat mellett a civil szerveztek is kivették a részüket. A programokra 400-an látogattak ki, az eseményen részt vett Ágh Péter, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselője is.

Ágh
Ágh Péter, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselője is részt vett a lukácsházi falunapon
Fotó: Ohr Tibor

 

 

- Lukácsháza fejlődése önmagáért beszél – mondta Ágh Péter. 

- Jó látni, hogy miközben a település újabb és újabb célokat valósít meg, aközben - többek között - a gasztrónómiai események révén a hírneve is egyre nagyobb lesz és eközben pedig a közösség is erősödik. A mostani falunap is ezt mutatta. Mindennek motorja Virág János polgármester, akinek gratulálok az újraválasztásához és köszönöm a településéért végzett közös munkát. Nagyrabecsülésemet szeretném azoknak is kifejezni, akik szombaton elismeréseket vettek át. 

Fotó: Ohr Tibor

- Lukácsházán fontos, hogy minden évben elismerjük azok munkáját, akik sokat tettek településünkért – mondta Virág János polgármester. – A képviselő-testület dönt a díszpolgári cím, illetve a Lukácsháza Községért díj odaítéléséről. Idén az utóbbiból adományoztunk kettőt. Elismerést kapott Vizi Balázs Károly, a lukácsházi SCHOTT Hungary Kft. igazgatója. A gazdasági társaság az ő vezetése alatt kiemelkedő eredményeket ért el, neki és munkatársainak a munkájának is köszönhető az üzem bővítése. A fejlesztést a magyar kormány is támogatta. A stafétabotot július elsejétől átadta ugyan, de a szemét rajta tartja a gyáron, ugyanis a későbbiekben a cégcsoport regionális vezetőjeként dolgozik. Lukácsháza Községért díjat kapott Kákossy Endre, 2007 óta tevékenykedik a Szent Márton Kórusban. Makett formában elkészítette „Lukácsháza tornyait”. Legújabb alkotása Szent István korona, az országalma és a jogar elkészítése fából, amelyet az Önkormányzatnak kíván adományozni. A hivatalos átadó augusztus 17-én, az István napi új kenyér napi piknik rendezvényen lesz a szőlőhegyi kilátónál.

A polgármester két nyugdíjba vonulót is köszöntött. Faragó Gyuláné, a Lukácsházi Gyöngyház Óvoda, Bölcsőde és Konyhán volt szakács. Hajnal Edit a dr. Tolnay Sándor Általános Iskolában oktatott néptáncot. 2018-ban a volt tanítványaival közösen alapították meg Derű Néptáncegyüttest, 2021-ben pedig az utánpótlást biztosító Vigyorkákat. Harminc éves közszolgálati jubileuma alkalmából gratuláltak Kajtár Anitának, aki a Közös Önkormányzati Hivatal legrégebbi dolgozója. 1994 óta látja el a pénzügyi feladatokat.

A falunapon adták át a Közösségi Házért végzett munka díjait is. Az elismeréseket azok kaphatják, akik munkájukkal sokat tesznek a helyi közösségért. Tettinger Virág éveken keresztül vezette a Ficánkoló baba-mama klubot. A Borbarát Hölgyek Lukácsházi Egyesületét is díjazták a rendezvényeken való közreműködésért.

Molnár Zsolt és Pungor László 2010-2024 között voltak önkormányzati képviselők, idén nem indultak a választáson. Virág János megköszönte a közösségért és a falu fejlesztéséért végzett 14 éves munkájukat. dr. Jónás Zsigmond jóvoltából e Közösségi Ház oldalában lévő emlékműben elhelyezett márványtábla a közösségekért dolgozóknak állít emléket. A Borbarát Hölgyek által szervezett Falunapi Borparádén az érdeklődők kiválaszthatták a csömötei szőlőhegy legjobb fehér, vörös és rozé borát. A főzőcsapatok jóvoltából 6 üstben babgulyás és pörkölt készült, a Lukács-házi Boszorkányok és a nyugdíjas klub asszonyai pedig a vendéglátásban segédkezetek.

Fotó: Ohr Tibor

 A szervezők a sokszínű programmal minden korosztály számára biztosították a közös együttlét lehetőségét.

Néptánc, rocky, ugrókötél és Csuhajja bemutató, Paprika Jancsi bábszínháza, a Big Maus Band, az Irigy Hónaljmirigy és a Triász műsorai mellett sok más kiegészítő program színesítette a Falunap 2024 rendezvényt Lukácsházán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában