Verseny

2024.07.06. 12:11

Elrajtolt a Vasi Vasember! - fotó

Szombat délelőtt 11 órakor kezdődött a 40. MVD Szig Vasi Vasember triatlonverseny.

Pum András

Elrajtolt a 40. Vasi Vasember triatlon verseny

Fotó: © Cseh Gábor

A startpisztoly  - dr. Nemény András polgármester kezében - 11 órakor dördült el: 11 órakor a férfiak, 11.15-kor a szenior férfiak (+40) és a nők, végül 11.30-kor a nők rajtoltak. Újdonság a 11.40-kor kezdődött „Próbáld ki a triatlont!” verseny. Azonban 9.30-kor volt egy különleges rajt is: rajthoz állt a néhány évvel ezelőtt közlekedési balesete miatt kerekesszékbe kényszerült triatlonista, többszörös Vasi Vasember dr. Varjú Gábor állatorvos.

A résztvevőkre 1500 méter úszás, 40 km kerékpározás és a 10 km futás vár – amelynek teljesítése igazán embert próbáló feladat. Az úszást a Csónakázó-tóban teljesítik a versenyzők. A kerékpározás a Szombathely (Jókai út – Külső Nárai u.)  – Nárai – Pornóapáti – Horvátlövő – Vaskeresztes – Felsőcsatár – Narda – Bucsu – Szombathely (Dolgozók útja – Kenderesi u.) útvonalon halad. A futás pedig a Múzeumfalun halad át, egészen pontosan a versenyközpont – Kenderesi u. – Bartók B. krt. – Árpád u. – Múzeumfalu – Kenderesi u. – versenyközpont (négy kört kell teljesíteni) útvonalon. Továbbá közel 300 méteres szintkülönbséget is le kell küzdeniük a sportolóknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában