2025.04.25. 13:30
Ropogós, olasz jellegű: új pizzéria nyílt Szombathelyen
Április 24-én nyitott meg az az üzlet, aminek a tervek szerint január közepén kellett volna. Ott voltunk az első napon, és hoztunk híreket, friss fotókat!
A tavalyi év utolsó előtti napján, december 30-án írtuk meg: új üzlet nyílik Szombathelyen, Oladon, a Kassák Lajos utca üzletsorán. Beszélgettünk az üzletvezetővel, Linka Sándorral, aki akkor a várakozása szerint – pici ráhagyással – két-három hét múlva remélte az étterem beindulását. Nos: ez a beindulás igencsak nehézkesen jutott el a „félgőz” állapottól a teljes készenlétig…

Fotó: VN/Gombos Kálmán
Egy üzlet, ahol végre le is ülhetünk
Ahogy az akkori cikkünkben szó volt róla, a korábban húsboltként működő helyiséget újították fel, hogy egy étterem, a Liget pizzéria ide költözhessen és megnyílhasson. Január harmadikától – ahogy tervezték is – megkezdték a futáros kiszállítást, illetve az „ablakos” módszer is működött: aki megrendelte és odament érte, igen hamar hozzájuthatott a friss, ropogós olasz jellegű pizzához. Az éttermi rész, vagyis a helyben fogyasztás azonban engedélyekre várt. Erre hangzott el a pár hetes becslés – és ez lett négy hónapos.

Fotó: VN/Gombos Kálmán
És hogy miért kellett ennek így lennie? Sándor csendes mosollyal, óvatosan nyilatkozik erről. Az előírások között szerepelt szükséges számú parkolóhely is (öt négyzetméterenként egy), ami éppen eggyel kevesebb volt, mint azt az üzlet alapterülete – pontosabban a rendelet – megkövetelte volna. A végső megoldás egy térelválasztó lett, amivel bármikor „megfelezhető” az étterem. Ezt már elfogadták, és máris fogadhatják a vendégeket – akár helyben fogyasztásra is.
„Jobb későn, mint soha” – mosolyog Németh Laura üzletvezető.

Fotó: VN/Gombos Kálmán
Ezeket olvasta már?