Lakás- és földbérleti ügyek

2018.04.23. 20:38

A könyvtár a fő téma a vasvári képviselő-testület ülésén

Áprilisi rendes ülését tartja csütörtökön a vasvári képviselő-testület. Lakás- és földbérleti ügyek mellett téma lesz a Dr. Bendefy László Városi Könyvtár tevékenysége.

Bakos Ágnes

Fotó: Pixabay

Kiválasztják a nyertest: zárul a bölcsőde kialakítására kiírt közbeszerzési eljárás, a csütörtöki ülésen hirdetnek nyertest – ez lesz a folyó ügyek között a harmadik napirendi pont.

Önkormányzati tulajdonú ingatlanok többszörösen is témát adnak. Például úgynevezett befogadás iránti kérelemről is döntenek: vagyis arról, hogy önkormányzati lakás bérlője fogadhat-e bérlőtársat. Lakásbérlet meghosszabbításáról is várható határozat, valamint lakás és garázs bérbe-adásáról is. Három földrészlet bérbe-, egy földrészlet pedig használatba adás miatt kerül napirendre csütörtökön. Mindezek mellett éves beszámolót is megtárgyalnak a képviselők: a Dr. Bendefy László Városi Könyvtár tevékenységéről Gyöngyösi Zsuzsanna könyvtárigazgató ad számot a testület előtt. A már elkészített beszámolóból kiderül egyebek között, hogy tavaly olvasótáborra, eszközbeszerzésre és rendezvényekre is nyert kisebb-nagyobb összegeket az intézmény. Egy nagy összegű pályázat még elbírálásra vár: könyvszkennert, digitális táblát és projektort vásárolna a könyvtár, ehhez 17 millió forintot remél. A könyvtár állományával kapcsolatos összegzések is helyet kaptak a beszámolóban: például az, hogy tavaly összesen 701 ezer forintot költöttek állománygyarapításra. Ez 298 könyv, 124 folyóirat, 13 hangoskönyv, 10 e-könyv és 14 DVD beszerzésére volt elegendő. A vasvári könyvtár heti 37 órában tartott nyitva tavaly és ahogy évek óta, úgy most is öt állandó dolgozóval végzik a szolgáltatást a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában