Formálódik az új csapat

2018.09.25. 20:56

A szombathelyieknél komoly nyári játékosmozgás volt

Egy teljesen új Falco fut neki a 2018/2019-es NB I-es kosárlabdaszezonnak – de élmezőnybeli tagságát természetesen megőrizné a sárga-fekete gárda.

Tóth Gábor

Ülnek balról Laki Ádám, Hajas Csaba, Kucsora Csaba, Tanak Zoltán, Verasztó Péter, Gábor Máté, dr. Bauer Ottó. Középen Pichler Gergely, Julian Norfleet, Váradi Benedek, Milos Konakov, Gasper Okorn, Körmendi Bence, Ronald Curry, Gráczer György. Hátul Bíró Olivér, Hódi Patrik, Tóth Norbert, Juvonte Reddic, Evan Bruinsma, Stefan Balmazovic Fotó: Unger Tamás

Nem mostanában volt ilyen mozgás a sárga-fekete klub háza táján. Az előző szezon ezüstérmes csapatából távozott Darrin Govens, Perl Zoltán, Milos Borisov, Aleksander Pustahvar és Durázi Krisztofer. De a sikeredző, Srecsko Sekulovic is úgy döntött, hogy új kihívásra vágyik, Paksra tette át a székhelyét. Gasper Okorn személyében egy remek eredménysorral büszkélkedő, rutinos szlovén tréner vette át a szakmai munka irányítását Szombathelyen. A játékoskeretbe pedig érkezett Stefan Balmazovic, Evan Bruinsma, Ron Curry, Juvonte Reddic és Bíró Olivér (Pécsi VSK). Julian Norfleet, Tóth Norbert, Váradi Benedek, Kucsora Csaba, Kovács Bence és Hódi Patrik maradt sárga-fekete mezben – Kovács Bence térdsérülése utáni rehabilitációját végzi. Az utánpótlásból Verasztó Péter és Körmendi Bence kap lehetőséget a felnőttek között. A légiósok időben megérkeztek, így viszonylag korán összeállt az új Falco.

– Nagyon jól érzem magam Szombathelyen, élhető a város, kedvesek az emberek, a klub pedig profi, rendezettek a körülmények, minden adott a nyugodt munkához, ilyen közegben lehet alkotni – fogalmazott Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője.

Ülnek balról Laki Ádám, Hajas Csaba, Kucsora Csaba, Tanak Zoltán, Verasztó Péter, Gábor Máté, dr. Bauer Ottó. Középen Pichler Gergely, Julian Norfleet, Váradi Benedek, Milos Konakov, Gasper Okorn, Körmendi Bence, Ronald Curry, Gráczer György. Hátul Bíró Olivér, Hódi Patrik, Tóth Norbert, Juvonte Reddic, Evan Bruinsma, Stefan Balmazovic Fotó: Unger Tamás

– Munka pedig van bőven, mert egy teljesen új csapatot építünk. Egy Govens, Perl vagy Borisov szintű játékos elvesztése egyenként is nagy érvágás, mi pedig mindhármuktól elbúcsúztunk. Egyértelmű, hogy nehéz őket pótolni – de azért megpróbáljuk, mert jó kosarasok és jó emberek alkotják a keretünket. Az is egyértelmű, hogy az új szezonban egy új stílusban játszó Falcót láthatnak majd a szurkolók. Minden edző kemény védekezést, gyors támadójátékot vár a csapatától, én is így vagyok ezzel. Hozzáteszem, hogy nálam kulcsszerepe van a szervezettségnek a játékban. Aprólékos ember vagyok, minden részletre ügyelek, remélem, ez majd látszódik is a csapatom játékán. Az előző évek nagyon sikeresek voltak a Falco számára, az egyik legjobb magyar együttessé nőtte ki magát a csapat. Ennek megfelelően lesz rajtunk eredménykényszer – mert a szurkolók elsősorban az eredményeket szeretik. De ezt el kell viselnünk, el is fogjuk viselni és megpróbáljuk megőrizni pozíciónkat a szűk élmezőnyben. De a szurkolóktól egy kis türelmet még kérek. Új az edző, öt új játékos érkezett, Váradi Benedek pedig sérülés miatt kihagyta a felkészülési mérkőzéseket, kis időre még szükségünk lesz, hogy igazi csapatként működjünk. A céljaink nem változtak tavalyhoz képest. Az alapszakaszt az első öt között kell zárnunk. A kupában minél tovább akarunk jutni. A nemzetközi porondon pedig szeretnénk továbbjutni a csoportból. Hosszú, fárasztó szezonunk lesz, de szerintem bennünk van egy eredményes év lehetősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában