Dance Jam

2018.05.22. 21:02

A táncba foglalt harmónia ünnepét tartották Kőszegen

A harmónia volt a vezető témája a Béri Balog Ádám Általános Iskola Dance Jam tánccsoportja előadásának.

Tóth Kata

Álmaimban valahol – a 4. osztályosok előadásában. Elöl középen Randweg Mila Fotók: Szendi Péter / Vas Népe

 

Álmaimban valahol – a 4. osztályosok előadásában. Elöl középen Randweg Mila Fotók: Szendi Péter / Vas Népe

„A harmónia nem nyugalom, hanem olyan összhang, ahol végre minden a helyén van. Szép és nem csúnya. Igaz és nem hamis. Jó és nem rossz. Boldog és nem boldogtalan.” A Dance Jam tánccsoport tagjai – az óvodásoktól a 18 éves középiskolás lányokig – részben saját szavaikkal, részben idézetek segítségével fogalmazták meg, mit jelent számukra a harmónia.

Dorner Gréta Villanófényben című szólótáncával lépett fel

Az idén először a mozgáson kívül prózai része is volt tanévzáró bemutatójuknak, amelyen arról adtak számot, mennyit tanultak, ügyesedtek egy év alatt. Földesiné Németh Csillától, a vezetőjüktől megtudtuk: a tanév elején kezdte készíteni a koreográfiákat, akkor még csak körvonalazódott a végeredmény. Ahogy alakultak az idei táncok, jött az ötlet, hogy a harmónia köré építse fel őket. A saját példáján keresztül a tanítványainak is szerette volna átadni a tudást: fontos, hogy megteremtsük belső összhangunkat, hiszen abból tudunk építkezni. A munkája és versenyeredményei révén a legkiemelkedőbb teljesítményt az alsó tagozatosok közül az idén Randweg Mila, a felsősök közül Dorner Gréta nyújtotta – mindketten az év táncosa díjat kapták a bemutatón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában