Szabadtéri esemény

2018.05.19. 16:04

A világ legnagyobb focicsele a családi civil napon

Játékos vetélkedőkre, váltóversenyre, célba dobásra, zsákban futásra hívták a felnőtteket és a gyerekeket a szombati családi civil nap szervezői.

Tóth Kata

A délelőttre tervezett programokhoz délután karate-, majd hastáncos-bemutató és érzékenyítő kutyás vakvezetés is csatlakozott. Kőszegfalviné Pajor Klára, a Szombathelyi Civil Kerekasztal elnöke elmondta: elsősorban a tagszervezeteikhez tartozó családokat invitálták csapatépítő céllal, de bárki csatlakozhatott a szabadtéri eseményhez.

– Megmutatom neked a világ legnagyobb cselét! – fordult Varga Jenő testnevelő Szibler Krisztiánhoz. A 11 éves fiú futball cseleket tanult, kipróbálta az ugrórudat és kapura lövést is gyakorolhatott az ŐrvidékHáz udvarán. A karikagyakorlatokra, az ugrókötelezésre, a célba dobásra és a tekére mások vállalkoztak – a Napsugár Közhasznú Egyesületből érkezett Szilvási Réka és Bakó Balázs például –, mindketten fiatalok. De nem csak ők kaptak kedvet a játékhoz: utánajártunk, 67 éves volt a legidősebb versenyző. Gál Enikő, a civil kerekasztal elnökségi tagja a Leo Karate-do SE utánpótláskorú gyerekeivel tartott bemutatót délután: kezdőknek való formagyakorlatokkal, majd küzdelmekkel álltak ki. – Fogyatékkal élő és egészséges fiatalok egymásra találására, sportolásra is kiváló volt az alkalom – mondta Fekete Árpád, a Szombathelyi Civil Kerekasztal felügyelőbizottságának elnöke.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában