Öntözővíz és szeretet

2018.09.19. 07:00

Átadták a népszerű virágosítási verseny díjait Sárváron

A Virágos Sárvárért környezetszépítő verseny zsűrije a nyáron járta végig a várost, hogy kiválassza a legvirágosabb ingatlanokat, köztük a legvirágosabb házat, erkélyt és vállalkozást. Az elmúlt évek hagyományait folytatva a település környezetvédelmi napján adták át a Sárvár legvirágosabb épületeiért járó díjakat.

Pajor András

Szabó Zoltán önkormányzati képviselő és Máhr Tivadar alpolgármester adja át a virágos házak kategória első helyezettjének, Vörös Józsefnének és családjának az elismerést

Fotó: Pajor András

Egyre sikeresebb a virágosítási mozgalom Sárváron, ezt jelezte, hogy minden korábbinál több elismerést adtak át a Nádasdy-vár udvarán tartott eseményen. A díjátadón jelen voltak a jutalmak felajánlói és a díjazott ingatlanok érintett önkormányzati képviselői is.

A zsűri elnöke Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere volt, munkáját tagként dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző, Kondor János, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatóhelyettese, dr. Kulcsár László, a Városszépítő Egyesület elnöke, Bokorné Csonka Judit, a Sárvári Környezetvédő Együttes elnöke és Varga Béla kertészetiáruda-tulajdonos segítette. A megmérettetésre külön nevezni nem kellett, minden sárvári ingatlan részt vett a versenyben.

Az átadási ünnepségen a virágosítási mozgalom ötletgazdája, dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző köszöntötte a résztvevőket. Úgy fogalmazott, hogy Sárváron is egyre többen ismerik azt a titkot, hogy a virágok neveléséhez nemcsak öntözővíz, hanem szeretet is szükséges.

Szabó Zoltán önkormányzati képviselő és Máhr Tivadar alpolgármester adja át a virágos házak kategória első helyezettjének, Vörös Józsefnének és családjának az elismerést
Fotó: Pajor András

– Sárvár turisztikai vonz­erejének sokféle összetevője van. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy az itt élők valóban szeressék településüket. A verseny másik érdeme, hogy mintát ad a jövő generációi számára abban, hogyan tehetik lakókörnyezetüket szebbé – mondta Máhr Tivadar alpolgármester.

A Virágos Sárvárért környezetszépítő verseny 2018-as díjazott épületei: a legvirágosabb vállalkozás a Rákóczi utcai Wolf Panzió, a legvirágosabb erkély pedig a Laktanya u. 4. III. emeleti lakása lett. A virágos házak kategóriában két első hely is gazdára talált. Az egyik a Nádasdy utca 111. számú ház lett, ahol Vörös Józsefné mindennap foglalkozik növényeivel, és már tervezi az őszi kompozíciót, aminek a fő színe a bordó lesz. A másik első helyezett az Erdély u. 39. szám alatti ház lett, amelynek tulajdonosa, Nagy Lajos az irodai munkából hazatérve a virágos környezetben kapcsolódik ki.

A zsűri a virágos ház kategóriában hat különdíjat is kiosztott: a Rábasömjéni u. 104., a Tulipán u. 6., a Katalin u. 6., a Kertekalja u. 18., a Hunyadi János u. 18. és a Fekete-híd u. 11. szám alatti családi házak tulajdonosai vehettek át elismerést. Ez is jelzi, hogy a város 50. születésnapjára Sárvár lakói is virágba öltöztették településüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában