Több gázpalack felrobbant

2018.07.10. 12:44

Autógumik és családi ház égett Bobán – Egy ember súlyosan megsérült

Egy kétszáz négyzetméteres melléképület gyulladt ki a Berzsenyi utcában Bobán dél körül: 2-3 ezer autógumi ég. 

Bakos Ágnes

Egy égési sérültről tudni. Több gázpalack felrobbant – egyelőre ennyi információnk van az esetről Egyed Lászlótól, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivőjétől.

Még Keszthelyről is jöttek oltani

A sárvári, a pápai, az ajkai, a szombathelyi és a keszthelyi hivatásos, valamint a celldömölki önkormányzati tűzoltókat is riasztották Bobára, ahol egy családi ház és a melléképülete ég teljes terjedelmében.

A tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja, több oldalról támadják a lángokat, három vízsugárral kezdték meg az oltást.

13.42: Az utómunkáknál tartanak

A tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat Bobán. Az országos katasztrófavédelem jelzése szerint 13 óra 35 perckor megkezdték a tűzoltási utómunkálatokat.

14.01: Elfújta a szél a gumi füstjét – Nem jelentett veszélyt a bobaiakra

A katasztrófavédelmi mobil labor is a bobai tűz helyszínére vonult – tájékoztatott Egyed László, a vasi katasztrófavédelem szóvivője.

A több ezer gumiabroncs égéséből származó füst nem jelentett közvetlen veszélyt a bobaiakra, gyakorlatilag elvitte a szél, a felszálló légáramlatok a magasba emelték a füstöt.

Egy vízsugár még működésben van: az utómunkálatok folynak, hűtik az épület maradványait és a kiégett gumit.

 

Öt évvel ezelőtt is volt egy hasonló eset Bobán. Akkor egy gumitelep gyulladt ki. A lángok a környező erdőket is veszélyeztették. A hatalmas füstfelhőt már messziről látni lehetett:

Győr-Moson-Sopron megyébe is vonultak vasi tűzoltók: Szakonyban gyulladt ki három futballpályányi kaszáló. Szombathelyről és Csepregről is mentek oltani.

Az MTI azt írja a súlyos sérült a ház tulajdonosa, egy férfi, aki testének 30 százalékán szenvedett másodfokú és harmadfokú égési sérüléseket, mentőhelikopterrel viszik a Győr-Moson-Sopron megyei Petz Aladár Kórház égési sérülteket ellátó osztályára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában