A nagybetűs élet kacsint rájuk

2018.06.18. 11:30

Ballagást és évzárót tartottak a csepregi általános iskolában

Azt hittük, az első napok lesznek a legnehezebbek, de az utolsók voltak azok.” Ezekkel a szavakkal búcsúzott a 8. osztály a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskolában szombaton. Ezzel megint szárnyat bontott egy sereg diák.

Merklin Tímea

A végzősök elengedték a lufikat, kívánságok szálltak az ég felé Fotók: Nagy Jácint/Vas Népe

Megtelt az iskolaudvar a sok diákkal és vendéggel a nyolcadik osztályosok ballagásakor szombaton, amikor az idei évzárót is tartották dr. Barityné Házi Ottília volt igazgató, Déri Szidónia, a sárvári tankerület kőszegi irodájának vezetője és Vlasich Krisztián polgármester jelenlétében.

A végzősök elengedték a lufikat, kívánságok szálltak az ég felé Fotók: Nagy Jácint/Vas Népe

Búcsúztató műsor

A végzősök lufikkal a kezükben, énekelve vonultak be. Az őket búcsúztató műsorban más versek között elhangzott Tóthárpád Ferenc: Az élet ránk kacsint című költeménye, és a hetedikesek személyre szabott tréfás rigmusainak gyűjteménye. Pársoros karakterrajzokat társítottak a nevekhez, még egyszer megnevettetve társaikat, megtudtuk, ki a motoros srác, a focikirály, ki a jó táncos, a divatozó lány, ki a szőke herceg, a lányok kedvence, a menő gyerek. A gyerekek jókat derültek a versikéken, amelyek nem hagyták fi gyelmen kívül azt sem, hogy ki az, aki a csajokat jobban szereti, mint saját magát, vagy aki még a buszon is olvas, vagy aki a fogyasztását tekintve tulajdonképpen a csepregi pékség szponzorának mondható, vagy aki az utcák királya azzal, hogy hangfallal járja a várost. A végzősök visszaemlékezésében helyet kaptak a tanórán és a tanórán kívül szerzett élmények, a diákönkormányzatban való részvétel, köszönetet mondtak tanáraiknak, osztályfőnökeiknek és igazgatóiknak, és mindenkinek, aki „kitartó munkával embert faragott belőlünk, legalábbis megpróbálta”.

Hivatalosan átadták az iskolazászlót

Háromi Jenő igazgató ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a jövő az iskolapadban kezdődik, és sok minden múlik azon, hogy mennyire sikerült kiépíteni a diákokban az igényességet, mennyire tudták ráébreszteni őket az igazra, szépre, jóra, nyitottnak lenni a minőségre, és ez beivódott-e a mindennapi cselekedetekbe. Az igazgató a tanároknak és a szülőknek is megköszönte a munkát annak jegyében, hogy közös felelősség az, hogy milyenek lesznek a gyerekek.

Elengedték a lufikat

Az iskolazászló átadása után a végzősök elengedték a lufikat. Háromi Jenő igazgató az elköszönés után a tanévet is lezárta, kiemelve, hogy a 293 gyerek magatartási átlaga az iskolában 4,45 volt, a tanulmányi átlag 4,16, a szorgalom: 4,14. 132 osztályfőnöki és 75 igazgatói dicséretet adtak ki. 26 osztályfőnöki és 7 igazgatói elmarasztalás volt. 52 kitűnő tanuló lett, 5 diáknak kell pótvizsgát tenni. Gratulált az országos, a regionális és a megyei versenyeken elért eredményekhez.

Elbúcsúztattak két kollégát: Bauerné Kovács Erzsébetet és Sárai Lajosnét, jubileumi jutalommal ismerték el a harminc éve az iskolában tanító Hetyésy Katalin munkáját. Könyvjutalmat kaptak a példás szorgalommal dolgozó és kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő gyerekek. Dr. Csepregi Horváth János-díjat kapott Babos Anna, a Répce- vidék nyíló virága díjat Radics Patrik Rómeó érdemelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában