lakossági fórum

2018.09.19. 21:01

Bekerítenék a kutyafuttatót

Többen örülnének a kutyafuttató bekerítésének, társadalmi munkában újítanák meg a játszóteret.

Budai Dávid

Fotó: Unger Tamás

Az oladi lakótelep zöldterületeinek fejlesztéséről tartottak lakossági fórumot szerdán 17 órakor, az Oladi Művelődési Központ színháztermében. A fórumra meghívót kapott dr. Puskás Tivadar polgármester, a városháza illetékes szakértői, valamint dr. Horváth Attila, a lakótelep képviselője. Végül csak utóbbi tett eleget a meghívásnak. A polgármester levelében arra kérte a fórum szervezőjét, Hegedüs Lászlót, az Olad Városrészért Egyesület elnökét, hogy a felmerülő problémákat Horváth Attila képviselőn keresztül juttassák el hozzá. A fórum másfél tucat résztvevője elsőként azt a már elkészült tervet nézhette meg, amely a Kodály utca 18–24. és a Nagy László utca 1–7. közötti hosszúkás területet érinti. A tervek szerint nemcsak az elöregedett padokat fogják hamarosan kicserélni, de az elöregedett cserjéket és fákat is újakkal fogják pótolni.

 

A fórum résztvevői közül többen is azt szorgalmazták, hogy az oladi kutyafuttatónak legalább egy részét be kellene keríteni, ahogyan szóba került a játszótereken való dohányzás kérdése és a lakótelepi padok elhelyezésének örök problémája is, ez utóbbit ugyanis nappal mindenki szívesen látja, este azonban már kevésbé, mivel vonzza a hangoskodó fiatalokat. A játszótér-felújítás kapcsán elhangzott, az egyesület terve az, hogy a város adná a festéket és egyéb anyagokat az egyesületnek, ők pedig abban bíznak, hogy akad a lakótelepen néhány apuka, aki szívesen áldoz az idejéből pár órát a környék gyerekei kedvéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában