SZOMBATHELY

2018.04.24. 20:27

Digitális óvoda, helyhiány és kerítésfestés – Ezt is tárgyalta keddi ülésén az önkormányzat oktatási és szociális bizottsága

Összesen 26 napirendi pontot tárgyalt meg keddi ülésén a város oktatási és szociális bizottsága.

SZMK

A tagok elfogadásra javasolták a közgyűlésnek a szombathelyen működő felsőoktatási intézmények és tudományos testületek, valamint egyes karitatív szervezetek beszámolóit. Támogatták továbbá, hogy digitális-óvoda-mintaprogram induljon a Gazdag Erzsi Óvodában, amely a gyerekek információs, kommunikációs képességeinek javítását célozza. Ezzel olyan eszközök kerülnének be az óvodai nevelésbe, mint a digitális tábla és a notebook, először csaknem 3 millió forintból egy intézményben, majd később a tapasztalatokat felhasználva máshol is.

Tárgyalták a Benczúr óvoda esetleges költöztetését is, amelyre a tervezett felújítás miatt lehet szükség. Itt Sárközy Csaba kifogásolta, hogy a megjelölt Petőfi utcai iskolaépület, ahol jelenleg az Aréna Óvoda működik, már most is zsúfolt. A témáért felelős osztályvezető arról tájékoztatott, hogy az ingatlant rendbe hozták, az ott dolgozók elégedettek, és kiderült az is, hogy van még szabad hely az épületben. Lendvai Ferenc rámutatott: ezzel a megoldással elkerülhető, hogy csoportonként más-más helyre kelljen vinni a gyerekeket.

Előkészítés alatt áll a nyári önkormányzati napközis tábor, amely idén az Aranyhíd iskolában lesz. Szó volt még a Margaréta óvodában tapasztalt helyhiányról, erről Ágh Ernő, a körzet képviselője beszélt. Felvetésére reagálva elhangzott, hogy a hivatal megvizsgálja a bővítés lehetőségét. Kelemen Krisztián a Bercsényi iskola szülői közösségének ötletét ismertette, miszerint önkéntes munkával lefestenék az intézmény kerítését, de a festékhez támogatást kérnének. Erre reagálva Sátory Károly jelezte, hogy akár képviselői kerete terhére is melléáll az ügynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában