Maki-pontokért tengerparti nyaralás

2018.07.18. 20:29

Egyhetes olaszországi nyaralás volt az ikervári gyermekotthon lakóinak jutalma

A fiú gyermekotthon három növendéke egyhetes olaszországi jutalomüdülésen vehetett részt kimagasló teljesítményéért. A nevelők szerint nagy motiváló ereje volt az utazást megelőző versengésnek.

Tersztyánszky Krisztina

Horváth Balázs, Farkas Roland, Tóth Zoltán és Kocsis Erik Velencében

Fotó: Ikervári Gyermekotthon

Komondi Péter gyermekotthon-vezető munkatársaival közösen két évvel ezelőtt találta ki a gyermekotthonban lakó és tanuló fi úk részére a maki-pontok rendszerét. (A maki az intézmény egykori nevére, a Makarenkóra utal.)

Horváth Balázs, Farkas Roland, Tóth Zoltán és Kocsis Erik Velencében
Fotó: Ikervári Gyermekotthon

A szaktanárok és nevelők kis pecsétekkel honorálhatják a jó tanulást, a helyes magaviseletet, a lakásotthonokban végzett segítést, közösségi munkát. A maki-pontokat összesítik, aztán szabadidős tevékenységekre lehet őket beváltani. Meccsre, színházba, fürdőbe mehetnek a gyerekek ezekért a jutalompontokért. Aztán Péter tavaly kitalálta: a legtöbb pontot gyűjtő fi atalok számára tengerparti nyaralást szervez. Ötletéhez vállalkozóktól sikerült a gyermekotthon alapítványán keresztül 250 ezer forint adományt összegyűjteni. Ebből az adományból, valamint a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ támogatásával (utaztatás, étkeztetés) három fi ú és kísérőjük egy hetet egy bibionei apartmanban tölthettek.

– Sokat túráztunk, jártunk a kikötőnél, a világítótoronynál, ettünk igazi olasz pizzát, délutánonként pedig sokat strandoltunk – árulja el a 16 éves Tóth Zoltán, aki közösségi munkájával, a Pitagorasz-tétellel és a százalékszámítással szerezte a legtöbb maki-pontot. Kocsis Erik szabadidő-szervező utazott a fi úkkal, és elégedett volt a magatartásukkal. Együtt főztek, ki-ki segített a mosogatásban, söprésben. A nevelők szeretnének hagyományt teremteni a jutalomüdülésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában