SZOMBATHELY

2018.01.17. 14:34

Egyre népszerűbb az új Kőszegi utcai parkoló

Még ősszel adták át, de csak mostanában került be igazán a köztudatba a Kőszegi utcai tömbbelsőben kibővített, zárt parkoló. Ezzel némileg enyhülhet a belvárost jellemző helyhiány.

SZMK

A terület egy részét már több mint öt éve használhatják a szombathelyiek parkolóként Fotó: SZMK

 

A terület egy részét már több mint öt éve használhatják a szombathelyiek parkolóként Fotó: SZMK

A terület egy részét már több mint öt éve használhatják a szombathelyiek parkolóként. A korábbi harminc helyett azonban most összesen 76+4 beállóhely könnyíti meg a belvárosban autózók dolgát a Kőszegi utca 11-17. és 25. számú épületek mögött. Több hivatal is a közelben található, emiatt lehet népszerű. Kialakítását a Berzsenyi téri parkoló megszüntetése indokolta. A körzet képviselője szerint az új beállóhelyek megnyitásával csökkenthető a többi belvárosi parkoló, többek között az Uránia Udvar állandó zsúfoltsága. A Kőszegi utcából az adóhatóság udvara és egy kapualj felől is be lehet hajtani, de gyalogosan is elérhető a terület. Dr. Takátsné dr. Tenki Mária elmondta, hogy az önkormányzat szolgalmi joga révén a Szily János utca 26/a számú ház kapualján keresztül is megközeíthetőek az ott álló autók. Ez különösen praktikus azoknak, akik a bíróság épületében vagy más, Berzsenyi tér környéki közintézményben intézik ügyeiket. Nagy előnye még ennek a parkolónak a biztonságosság: sorompó zárja, térfigyelő kamerák őrzik, és népszerű a korrekt, perc alapú díjelszámolás. Potyondi Nikolett, a SZOVA Zrt. kommunikációs és HR-munkatársa arról tájékoztatott, hogy a terület egyik övezetnek sem a része. Mint mondta, reggel 8-tól 18 óráig 240 forintot kell fizetni óránként, hétköznaponként estétől reggelig, illetve hétvégén pedig jelképes 20 forintért használható a parkoló. 10 ezer forintért havi bérlet is váltható, amely rendszámtól függetlenül több autóval is igénybe vehető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában