Ünnepséget tartottak

2018.06.16. 20:02

Elbúcsúztatták a végzős tanulókat a körmendi rendészetiben

180 diákot avattak rendőrré a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium kibocsátó ünnepségén a Szabadság téren szombaton. Az ünnepség helyszínére és onnan vissza az intézménybe a tanulók gyalogmenetben vonultak.

Markó Petra

A fiatalok eleget tettek a hivatásos állományba vételük alkalmából tett fogadalmuknak, és sikeres vizsgákkal bizonyították, hogy felkészültek a rendőri szolgálatra. Megerősíthették tehát a 2017. június 17-én Budapesten, a Hősök terén tett esküjüket.

Dr. Töreki Sándor, országos rendőrfőkapitány-helyettes, az ünnepség elöljárója ünnepi beszédében méltatta a 28 éve működő tanintézet munkáját, értékelte a végzett kettős jogállású tanulók tanulmányi tevékenységét és a területi szerveknél végzett gyakorlati szolgálatát.

A Zala Megyei Közgyűlés megyezászlót adományozott az iskolának a megye és a tanintézet közötti kiváló munkakapcsolat és a hosszantartó együttműködés, valamint a rendőrképzésben kifejtett munkája elismeréseként.

 

A rendezvényen díjazták a legjobbakat is: ketten az országos rendőrfőkapitány valamint a belügyminisztérium tárgyjutalmát vehették át. A szakgimnázium igazgatója, Hollósi Gábor rendőr ezredes a kiválóan végzetteket jutalmazta, Czvitkovits Gyula, Körmend alpolgármestere pedig a legjobban teljesítő Lakatos Kristóf próbaidős rendőr őrmestert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában