Emberi, szakmai elhivatottságuk példa

2018.10.14. 20:16

Elismerték a megye kiválóságait a Prima gálán

Vas megye kiválóságait ismerték el a vasárnapi Prima gálán. A Weöres Sándor Színházban fény derült a közönségszavazás győztesére, és kitüntették az év vállalkozóit is.

Tóth Kata

Fotó: Szendi Péter

A hagyomány szerint tíz kategóriagyőztest választott ki májusban a VOSZ Vas megyei szervezetének elnöksége a szellemi élet, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport legjobbjai közül. Egy hónapja pedig a teljes tagság döntött titkos szavazással arról, hogy a tízből ki legyen idén a három Prima, akiket külön díjaznak, akik példaképeivé válhatnak a vasi közösségnek. Tegnap fellebbent a fátyol a három Prima díjas személyéről: dr. Nádasi Géza, a Markusovszky kórház körmendi telephelye sebészeti osztályának osztályvezető főorvosa, orvosigazgató-helyettes, majd Kiss Norbert autóversenyző, végül Süle Ferenc, a Celldömölki Liszt Ferenc Vegyeskar karnagyának nevét hirdette ki Szárnyas János, a VOSZ Vas megyei elnöke. A győztesek az elismeréssel nettó 1–1 millió forintot vehetnek át.

Fotó: Szendi Péter

Idén is lehetőség volt közönségszavazatok leadására a Vas Népe segítségével. A tíz jelölt közül Merklin Tímea, a Vas Népe újságírója kapta a legtöbb szavazatot. A közönségdíjas jutalma 250 ezer forint.

A harminc éves kor alatti tehetséges fiatalok megismertetéséért alapított Vas Megyei Ifjúsági Különdíjat is átadták a gálán. Két Ifjúsági PRIMA jelölt közül választhattak olvasóink, a vaol.hu oldalon bonyolított közönségszavazás Sipos Gábor okleveles gépészmérnök, a Formula Student csapat menedzserének győzelmét hozta – 250 ezer forint illeti.

Az idén a VOSZ országos kezdeményezésére új díjjal bővült az elismerések sora: Kiemelkedő társadalmi szerepvállalásért díjakat is átadtak a közélet kategóriákba nem sorolható képviselőknek. A gálán Pammer István, Seper András és Tuczainé Régvári Marietta munkáját köszönték meg a díjjal.

A rendezvényen átadott további díjak: a 2018. év megyei vállalkozója elismerés két díjazottja: Az Év Szíjgyártója Vas Megyében Nagy Csaba; Az Év Vendéglőse pedig Wurst Sándor lett.

Dr. Lovassy Tamás, a VOSZ Megyei Prima-koordinátora, a Vas Megyei Közgyűlés és a Vas Megyei Kormányhivatal vezetői, vasi országgyűlési képviselők, polgármesterek, intézményvezetők és a díj támogatói, vállalkozók is megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt. Szárnyas János, a VOSZ Vas megyei elnöke emlékeztetett: a Prima díj ma Magyarországon az egyik leghitelesebb elismerés, mert a színtiszta teljesítményt értékeli, megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében.

A VOSZ üdvözletét, jó kívánságait vitte az ünnepségre dr. Lovassy Tamás. Beszámolt a szövetségben nemrég lezajlott szervezeti változásokról, majd személyes hangú köszöntőjében Demján Sándorra emlékezett. – Tovább kell vinnünk az örökséget, ami ránk maradt felelősségként – mondta. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke megköszönte a VOSZ-nak és a megye vállalkozásainak, hogy a díj mellé álltak, köszöntötte az előző évek díjazottjait is: – Jeles csapatot alkotnak együtt, akiket méltán állíthatunk példaképül Vas megye közössége elé. Dr. Puskás Tivadar polgármester a díjátadón hangsúlyozta: a díjazottakkal nyert Szombathely, Vas megye és Magyarország – újra példaképeket kaptunk. Külön gratulált Merklin Tímeának. Úgy fogalmazott: a közönség és a közösség díját elnyerni óriási dolog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában