falunap

2018.09.23. 08:13

Elkészült az ország első ponyvaszínpada – A sportöltözőt is felavatták Keléden

A kelédi olyan falunap, ahová irodalmi előadást hívnak, meg persze a muzsikának is volt helye. És avatóknak: elkészült a sportöltöző és a ponyvaszínpad. A falunap hívószava a büszkeség.

Bakos Ágnes

Zavarba ejtő minden kelédi meghívásnak eleget tenni, mert nem lehet előre felkészülni arra, ami itt fogadja az embert: mindig egyedi, sajátos – kezdte köszöntőjét V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. A büszkeség volt a második gondolata, hiszen van mire büszkének lenni Keléden. Néhány éve a legnagyobb probléma a munkanélküliség volt, Feiler Ferenc polgármester nem szokványos programban eredményes vállalkozásra vitte a zöldségfeldolgozót. Aztán ott van a futballcsapat, amelyet Erdélyi János filmrendező is erősít. Az emlékezetes kihagyott büntetőrúgását is felemlegette a képviselő, és természetesen a Kelédről forgatott őszinte filmjére is emlékeztetett. Most pedig a ponyvaszínpad miatt lehet büszke a község: nincs még egy az országban. S az sem szokványos, hogy Devecsery László költőt hívták fellépni a falunapra. A „ponyvák közé lépett” még a Háncs néptánccsoport és a jákfai színjátszók. A falu apraja-nagyja összegyűlt, együtt örültek a felújított sportöltözőnek is. Hogy mi lesz a következő büszkeség Keléden? Ne lepődjön meg senki, ha például templomot építenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában