Fűszernövényeket ültettek, drónt reptettek

2018.07.21. 08:00

Először szervezett élménytábort a szombathelyi evangélikus gyülekezet

Több mint húsz alsóst foglalkoztattak az elmúlt napokban a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség első élménytáborában tematikus napokon. Múzeumban jártak, drónt reptettek, a cserkészettel ismerkedtek a gyerekek.

VN

Tartalmas beszélgetésekre gyűltek össze mindennap a gyerekek

Fotó: Szombathelyi Evangélikus Egyházközség

Öt napon át tartott a napközis rendszerű élménygyűjtés, a központ a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség volt. Hét és tizenkét és közötti gyerekeket vártak és szép számmal jelentkeztek: 21-en gyűltek össze mindennap július 16-ától tegnapig.

Tartalmas beszélgetésekre gyűltek össze mindennap a gyerekek
Fotó: Szombathelyi Evangélikus Egyházközség

Rendre tematikus foglalkozásokon vettek részt a diákok. Például volt médianapjuk, amikor valódi légi felvételeket készítettek, szakértő segítséggel próbálhatták ki, hogy milyen egy drónt irányítani, és természetesen ugyancsak a médianapon bepillanthattak a szombathelyi evangélikus rádió működésébe.

Zene és énekszó a táborban
Fotó: Szombathelyi Evangélikus Egyházközség

Aztán cserkészvezetővel találkozhattak, a cserkészettel ismerkedhettek a kicsik és nagyobbak, még különböző tűzgyújtási technikákat is tanultak, de legalábbis láthattak a táborozók. Megnézhették, mit rejt egy cserkésztáska, és hallhattak arról, hogyan tájékozódhatnak az erdő közepén. „Működő” vulkánokat készítettek lelkesen és a gyógynövénykertben volt dolguk: ültettek és fűszernövényeket kóstoltak, illatoltak az élménytáborozók. Történelmi napot is tartottak: játékosan ismerkedhettek a táborozók Szombathely történetével. Varga Péter tartott érdekes előadást az ókori Savariáról, majd a Savaria Múzeumban interaktív memóriajátékkal kiegészített tárlatvezetésen jártak. Jóformán azt lehet mondani, hogy szinte minden napra jutott kézműves-foglalkozás és lelki feltöltődés az első evangélikus élménytáborban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában