civil

2018.03.21. 08:00

Felzárkózás kezdődik, nem felzárkóztatás – Megalakult a Vas Megyei Felzárkózási Fórum

Megalakult tegnap a Vas Megyei Felzárkózási Fórum: civil és oktatási szervezetek, önkormányzatok is tagjai a megyei szintű együttműködésnek. A cél közös: egyenlő esélyt adni a vasiaknak.

Bakos Ágnes

Sztojka Attila, az Emmi főosztályvezetője Fotó: Szendi Péter

– 2011-ben indult el a magyar nemzeti felzárkóztatási stratégia, Magyarországon a felzárkóztatási stratégiát tekintjük roma stratégiának – mondta el a program ismertetőjében Sztojka Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Felzárkóztatási Fejlesztések Főosztályának vezetője a megyeházán. A felzárkózáspolitikának alappillére a komplexitás, és az, hogy a helyi kihívásokra helyben kell reagálni. Például Vas megyében nem a hátrányos helyzetűek munkanélkülisége a legnagyobb probléma, hiszen élen jár a térség a foglalkoztatásban. A főosztályvezető kiemelte azt is: nem felzárkóztatásról, hanem felzárkózásról, vagyis közös munkáról kell beszélni. Minden megyében alakul ilyen fórum, itt a Vas Megyei Önkormányzat a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal konzorciumban valósítja meg a programot 2020 végéig. A felzárkózás segítésére mintegy 75 millió forintot költenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában