Miénk itt a tér

2018.09.18. 20:00

Fogócskáztak, bicikliztek, motort hajtottak az óvodások a szombathelyi Fő téren

Kis járgányokkal száguldoztak, padokra másztak, fogócskáztak a bölcsődések és óvodások a Fő téren tegnap a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület szervezésében az Európai Mobilitási Hét programján.

Merklin Tímea

Fotó: Unger Tamás

A program egyik megálmodója és szervezője, Kívés István volt a szpíker, aki lelkesítette a gyerekeket az egyetemi hallgatók által kialakított pályákon való mozgásra, hívta őket frissen szeletelt almát enni, és fényképezkedni Gyurácz Réka és Halász Bence kalapácsvető atlétákkal, akik a sportsikereikért kapott autóikat is kihozták a Fő térre. A fogó játékokat egyetemi hallgatók animálták, az akadályok legyőzésére a kísérőként érkezett óvónők indították az aprónépet. Cserélgették a helyszíneket, tetszett nekik a tornaszőnyegekből épített alagúton való átbújás, az egyik végén fél méter magasba emelt pad megmászása, a kismotorokkal, biciklikkel tekergés, a „Tűz-víz-repülő!” játék is. A távozó csoportoknak lufikat osztottak végül, hogy igazán boldogan térhessenek vissza intézményeikbe a kicsik.

A gyerekeknek ez akkora élmény, hogy utána napokig erről beszélnek, emlegetik, hogy „Ügyes voltam!”, „Milyen sokan voltunk!” – meséli a Deák Ferenc utcai szivárvány óvodából érkezett csoport óvónője, Máté Ildikó, hozzáfűzve: mindig igyekeznek részt venni a város hasonló mozgásos rendezvényein.

 

A Nagyvárad utcai Csodavár óvodából sem először voltak ilyen programon a gyerekek. Poór-Horváth Eszter vegyes csoportot hozott, azt mesélte, hasonló rendezvények után az oviban is szívesen játszanak végig olyan feladatokat, amiket láttak.

Nekünk is kihívás ez a program, hiszen fokozottabban kell vigyáznunk a gyerekekre. 16 fővel három óvónő és egy anyuka érkezett kíséretnek. De a kicsik nagyon okosak, tudják, hogyan kell viselkedni.

Kívés Istvántól megtudtuk még: a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesületnek szerződése van a várossal, így ez a Szombathelyi Rekreációs Programok része, az egyetemi hallgatóknak pedig szakmai gyakorlat a feladatok ellátása. A rendezvénysorozatot a 23-án rendezendő futófesztivál zárja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában