Számítani kell még lezárásra

2018.05.24. 07:00

Jó az ütem, jelenleg a nyomvonal helyreállítása zajlik a Rohonci úton

A tervezett ütemben halad a Rohonci út vízvezeték-rekonstrukciós munkálata. Még egy hónap van hátra, lesznek még útlezárások.

VN

Behajtani tilos! Az Engels utca felé lehet kerülni Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

 

Behajtani tilos! Az Engels utca felé lehet kerülni Fotó: Unger Tamás
/ Vas Népe

Május eleje óta tartanak a vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok a Rohonci úton, ami forgalomeltereléssel, forgalomkorlátozással és vízelzárással jár. A Vasivíz Zrt.-nél érdeklődtünk, hogy áll most a munkafolyamat. Megtudtuk: az Engels és a Deák Ferenc utca közötti szennyvízcsatorna-rekonstrukciós beruházásnál jelenleg a nyomvonal helyreállítása folyik, ami megfelel a tervezett határ-időknek. Az alvállalkozóval kötött szerződés értelmében a beruházást június 15-éig kell lezárni. Sikeres műszaki átadást követően nyitható csak meg a forgalom előtt a lezárt útszakasz. Az útburkolat felújítása előtt több ponton vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat is végeztek.

Handler András, a Vasivíz Zrt. kommunikációs referense hozzátette, lesz még útlezárás. A Bartók Béla körút „átvágása” a tízemeletesek oldalán május 24-25-én és 28-án lesz. A Rohonci út – Szűrcsapó út csomópont kialakítása miatt egy, valamint a Rohonci út – Váci Mihály utca csomópont kialakítása céljából szintén egy napig lesz lezárva a Rohonci út. Kiemelték: az említett csomópontok kialakításával, illetve a házakhoz történő vízbekötésekkel a Vasivíz munkatársai várhatóan egy hónapon belül végeznek.

A munkálatokat követően csak nyomvonalas helyreállítás történik meg, az útrekonstrukciót a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi majd. VN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában